Постанова
від 05.09.2023 по справі 917/14/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Капітана Володимира Кісельова, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21

E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/

Код ЄДРПОУ 03500004

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

05.09.23 Справа № 917/14/23

Суддя господарського суду Полтавської області Ореховська О.О., при секретарі судового засідання Кобець Н.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 917/14/23

за заявою Головного управління ДПС у Полтавській області, м.Полтава, вул. Європейська, 4 , код ЄДРПОУ ВП 44057192

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД", м.Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275

про банкрутство

За участі представників учасників провадження - згідно протоколу судового засідання

В судовому засіданні постановлено вступну та резолютивну частини даної постанови відповідно до ст. 233 Господарського процесуального кодексу України. Зважаючи на те, що постанова у справі про банкрутство, в якій вирішуються питання по суті, фактично є рішенням суду, повний текст постанови суду буде виготовлено протягом 10 днів з дня проголошення вступної і резолютивної частин постанови.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 12, 30, 43, 44, 49, 58, 59, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 232 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1) Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275) та припинити повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Бугаєнка Андрія Анатолійовича.

2) Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275).

3) Відкрити ліквідаційну процедуру.

4) Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275) арбітражного керуючого Бугаєнка Андрія Анатолійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1343 від 23.08.2013) з наданням йому повноважень відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Зобов`язати ліквідатора не менш як один раз на місяць подавати комітету кредиторів та суду звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Ліквідатор не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях комітету кредиторів, а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором.

5) Господарську діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275) завершити закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо;

6) Строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

7) Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута.

8) Відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю.

9) Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом.

10) Скасовувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

11) Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припинити повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

12) Зобов`язати посадових осіб банкрута протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

13) З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" (м. Полтава, вул. Кагамлика, буд. 64, код ЄДРПОУ 41064275) банкрутом.

14) Зобов`язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора про проведену роботу до 05.09.2024.

За приписами ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства зазначений звіт має містити:

відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси;

відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо);

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів;

довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню;

для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника. При цьому, суд зауважує, що наведеній нормі законодавець визначив обов"язковий перелік документів, без яких не може бути затверджений звіт ліквідатора. Водночас, наведений перелік не є вичерпним. Крім документів безпосередньо визначених в ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства для доведення правомірності та повноти свої дій у ліквідаційній процедурі ліквідатором можуть бути додані до звіту та відображені у ньому інші відомості, які спрямовані на доведення господарському суду, комітету кредиторів та окремим кредиторам виконання, покладених на ліквідатора обов"язків належним чином.

15) Зобов`язати суб`єкта державної реєстрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора банкрута.

16) Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Бугаєнка Андрія Анатолійовича (вх. № 10849 від 04.09.2023).

Затвердити звіти арбітражного керуючого Бугаєнка А.А. про нарахування основної грошової винагороди та витрат за виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" за період з 07.03.2023 по 19.05.2023 в загальному розмірі 49 337,83грн, у тому числі 48 629,03грн - основна грошова винагорода та 708,80грн - витрати.

17) Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Бугаєнка Андрія Анатолійовича за вх. № 4137 від 03.04.2023, вх. № 5698 від 08.05.2023, вх. № 7047 від 05.06.2023 та вх. № 10849 від 04.09.2023 про сплату основної грошової винагороди.

Сплатити арбітражному керуючому Бугаєнку Андрію Анатолійовичу (рахунок НОМЕР_1 , рахунок НОМЕР_2 , банк одержувача: АТ КБ "Приватбанк", м. Київ, РНОКПП одержувача НОМЕР_3 ) основну грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна у справі № 917/14/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-АУД" за період з 07.03.2023 по 19.05.2023 в загальному розмірі 48 629,03грн за рахунок коштів, внесених на депозитний рахунок Господарського суду Полтавської області Головним управлінням ДПС у Полтавській області у відповідності до платіжного доручення № 3682 від 12.12.2022.

18) Копію постанови направити учасникам провадження у справі про банкрутство, органу державної податкової служби, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та державному реєстратору за місцем знаходження боржника для виконання, а також копію постанови передати до фінансово-господарського відділу Господарського суду Полтавської області.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені ст.ст. 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113893171
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство

Судовий реєстр по справі —917/14/23

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 20.04.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні