Ухвала
від 27.04.2023 по справі 374/134/23
РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий суддя в суді І інстанції

Козіна С.М.

Єдиний унікальний № 374/134/23

УХВАЛА

про відкриття окремого провадження

27 квітня 2023 року суддя Ржищівського міського суду Київської області Козіна С.М., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Ржищівський геріатричний пансіонат, про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

26 квітня 2023 року до Ржищівського міського суду Київської області надійшла вказана заява.

Як встановлено із заяви, адреса проживання заявниці: АДРЕСА_1 .

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 295 ЦПК України заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у наркологічному або психіатричному закладі за місцезнаходженням цього закладу.

Як встановлено з довідки Ржищівського геріатричного пансіонату № 110 від 18 квітня 2023 року, особа, стосовно якої подано заяву, - ОСОБА_2 перебуває в Ржищівському геріатричному пансіонаті в психоневрологічному відділенні. Таким чином, справа підсудна Ржищівському міському суду, оскільки місце проживання особи, стосовно якої вирішується питання, - м. Ржищів.

Відповідно до ч. 7, 9 ст. 300 ЦПК України, клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Строк дії рішення Ржищівського міського суду Київської області про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна від 27 квітня 2021 року - два роки з моменту набрання рішенням суду законної сили.

Суд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення його дії в порядку, встановленому статтею 299 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною відповідає вимогам ст. 300 ЦПК України, подане в межах встановлених строків, тому суд вважає за доцільне прийняти дане клопотання та призначити його до розгляду.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в справі.

Справа буде розглядатися за правилами окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних.

Розгляд справи призначити на 11год.30хв.18 травня 2023року в приміщенні Ржищівського міського суду за адресою: Київська область, м. Ржищів, вул. Соборна, 87.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження, заінтересованій особі надіслати копію заяви з додатками.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, подавши відповідну заяву до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud1020/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

СудРжищівський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110516646
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —374/134/23

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні