Ухвала
від 05.06.2023 по справі 374/134/23
РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий суддя в суді І інстанції

Козіна С.М.

Єдиний унікальний № 374/134/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2023 року суддя Ржищівського міського суду Київської області Козіна С.М., розглянувши клопотання заявниці ОСОБА_1 та представника заявниці ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, подане у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Ржищівський геріатричний пансіонат, про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ржищівського міського суду Київської області перебуває справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Ржищівський геріатричний пансіонат, про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

02 червня 2023 року до Ржищівського міського суду Київської області надійшло клопотання заявниці ОСОБА_1 та представника заявниці ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Просили слухання справи, призначене на 10 год 00 хв. 06 червня 2023 року та подальші засідання проводити в режимі відеоконференції з Сквирським районним судом Київської області.

Розглянувши подане клопотання, суд приходить до висновку, щодо його задоволення, виходячи із такого.

Згідно ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Під час створення заявки на бронювання майданчиків через онлайн систему бронювання майданчика відеоконференції на призначену дату та час судового засідання, а саме: на 10 год. 00 хв. 06 червня 2023 року встановлено, що у Сквирському районному суді Київської області є вільний майданчик відеоконференції, а тому суд вважає за можливе забезпечити участь заявниці та її представника у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Таким чином, для забезпечення прав учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції та враховуючи наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд вважає за можливе провести судове засідання, що призначене на 06 червня 2023 року о 10 год. 00 хв., в режимі відеоконференції з Сквирським районним судом Київської області, зал ВКЗ, за адресою: провул. Громова, 7-а, м. Сквира, Київська область.

Щодо вимоги заявниці ОСОБА_1 та представника заявниці ОСОБА_2 в частині забезпечення в подальшому проведення наступних судових засідань у зазначеній справі в режимі відеоконференції, то в цій частині клопотання слід відмовити, виходячи з такого.

Аналіз норм ст. 212 ЦПК України свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони. У кожному конкретному випадку суд вирішує питання про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції та кожного разу має право винести окремий процесуальний документ у виді ухвали суду. Також, вказана стаття передбачає можливість забезпечення участі учасників справи у режимі відеоконференції лише у певному судовому засіданні, а не у всіх судових засіданнях, які будуть проводитися у конкретній справі на майбутнє, що обумовлено певними технічними особливостями.

Керуючись ст. 212, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявниці ОСОБА_1 та представника заявниці ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, подане у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Ржищівський геріатричний пансіонат, про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна, - задовольнити частково.

Провести судове засідання в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Ржищівський геріатричний пансіонат, про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна, яке призначено на 06 червня 2023 року о 10 год. 00 хв., в режимі відеоконференції з Сквирським районним судом Київської області, зал ВКЗ, за адресою: провул. Громова, 7-а, м. Сквира, Київська область.

Доручити забезпечення проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції Сквирському районному суду Київської області.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Сквирського районного суду Київської області та учасникам справи, які будуть брати участь в режимі відеоконференції.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111328928
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —374/134/23

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні