Ухвала
від 17.09.2021 по справі 538/1546/21
ЛОХВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

538/1546/21

2/538/463/21

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"17" вересня 2021 р. Ссуддя Лохвицького районного суду Полтавської області Цімбота Л.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання недійсним наказу та скасування запису про державну реєстрацію право власності, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 звернулась до суду з позовом ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання недійсним наказу та скасування запису про державну реєстрацію право власності.

Під час вирішення питання про прийняття вищезазначеної позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі встановлено, що дана позовна заява подана без додержання вимог ст.175 ЦПК України.

Позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав (п.п. 5, 6, 7, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України).

Однак в порушення вказаним вимогам, позивачем не викладено обставин, якими вона обгрунтовує свої вимоги, зокрема з яких підстав вона просить визнати заповіт недійсним, не зазначено докази, що підтверджують вказані обставини, відсутні відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору, а також відсутні відомості щодо вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися, відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, в порушення вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України в матеріалах справи відсутні відомості щодо дати народження відповідача, що позбавляє можливість суду звернутися з запитом щодо зареєстрованого місця проживання відповідача та отримати відповідну інформацію з метою належного повідомлення відповідача про дату та місце розгляду справи, в разі відкриття провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статями 175 і 177 цього Кодексу, виправить вищезазначені недоліки, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

У зв`язку із чим, враховуючи, що позовна заява подана без додержання наведених вище вимог її необхідно залишити без руху із зазначенням недоліків позовної заяви, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 260-261, 353 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву


- залишити без руху.

Повідомити позивачів про необхідність виправити недоліки позовної заяви: а саме виконати вимоги ст. 175 ЦПК України, надати інформацію щодо дати народження відповідачів.

Надати позивачу час для усунення недоліків - не більш як 10 днів з дня отримання ухвали, і роз`яснити, що в разі невиправлення недоліків позовної заяви у встановлений строк, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лохвицького

районного суду Л.Г. Цімбота

Суддя Л.Г. Цімбота

СудЛохвицький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.09.2021
Оприлюднено03.05.2023
Номер документу110543160
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —538/1546/21

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Цімбота Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні