Ухвала
від 03.05.2023 по справі 305/2221/22
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/2221/22

Провадження по справі 2/305/86/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого засідання

та призначення справи до судового розгляду по суті

03.05.2023 Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Ємчука В.Е.

за участі: секретаря судового засідання Шемоти М.І.

прокурора Білика А.М.

представника відповідача Ступака А.Ю.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду у місті Рахові в режимі відеоконференції в Системі відеоконференцзв`язку цивільну справу за позовом Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Рахівської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування розпорядження, витребування земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ :

У провадженні Рахівського районного суду перебуває цивільна справа за позовом Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Рахівської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування розпорядження, витребування земельної ділянки.

Ухвалою судді Рахівського районного суду від 14.11.2022 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання й надано відповідачам строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження на подання відзиву на позов, а третій особі надати свої письмові пояснення щодо позову, відзиву, відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження у такий же строк.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі й закінчується закриттям підготовчого засідання.

У підготовчому засіданні прокурор просив призначити розгляд справи по суді, позовні вимоги підтримує.

Представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат Ступак А.Ю. в підготовчому засіданні вважає, що на даний час можна призначити справу до судового розгляду, не дивлячись на те, що витребувані судом докази надані не були, проте наразі відпала потреба у їх отриманні, оскільки експерту було достатньо надано доказів для проведення експертизи.

Відповідач, ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився, 12.12.2022 надав заяву про розгляд цієї справи без його участі, позовні вимоги не визнає.

Голова Рахівської районної державної адміністрації - начальник районної військової адміністрації Владіслав Кич 10.01.2023 як відповідач у даній справі надав суду клопотання про розгляд справи без представника Рахівської райдержадміністрації, просить відмовити у задоволенні позову.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, ОСОБА_3 , 12.12.2022 надав суду заяву про розгляд даної справи без його участі, позовні вимоги не визнає.

Представник третьої особи без самостійних вимог - Державного підприємства "Ясінянське лісомисливське господарство" в підготовче засідання жодного разу не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, пояснень не подавав.

Під час підготовчого провадження дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, виконано, спір між сторонами не врегульовано. Підстав для залишення позову без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття такого не має.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На даний час строк, встановлений на подання відзиву та доказів, закінчився, невирішених судом клопотань учасників провадження немає, отже суд провів підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст. 196-200 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Закрити підготовче засідання у справі за позовною заявою Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Рахівської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування розпорядження, витребування земельної ділянки.

Призначити у даній справі судовий розгляд по суті о 09:00 годині 01 червня 2023 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала, відповідно до ст. 353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Суддя: В.Е.Ємчук

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110607942
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —305/2221/22

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Рішення від 09.06.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні