Ухвала
від 04.05.2023 по справі 155/416/22
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 155/416/22 Провадження № 22-ц/802/513/23 Головуючий у 1 інстанції: Яремчук С. М. Доповідач: Здрилюк О. І.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закінчення підготовки та призначення

справи до розгляду в суді апеляційної інстанції

04 травня 2023 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Здрилюк О. І.,

суддів Бовчалюк З. А., Карпук А. К.,

заслухавши доповідь про підготовку до розгляду апеляційним судом цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро» до ОСОБА_1 про відшкодування збитків, за апеляційною скаргою позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро» на рішення Горохівського районного суду Волинської області від 07 березня 2023 року,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро» подало 08 квітня 2023 року засобами поштового зв`язку апеляційну скаргу на рішення Горохівського районного суду Волинської області від 07 березня 2023 року, в якій одночасно клопоче про розгляд справи із повідомленням (викликом) учасників справи та про виклик свідків для повторного їх допиту.

У клопотаннях необхідно відмовити з таких підстав.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою. Розгляд справ здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених ст. 369 цього Кодексу.

Як визначено частиною 1 статті 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Частина 1 статті 274 ЦПК України встановлює, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, зокрема, малозначні справи.

Відповідно до ч.ч. 4, 6 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч.ч. 5, 6, 7 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Як вбачається із апеляційної скарги, ТОВ «Волинь Агро» звернулося до суду із позовом до ОСОБА_1 , у якому просило стягнути з останнього 4008,06 грн. в рахунок відшкодування збитків, що є менше ніж сто розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ураховуючи наведене, колегія суддів доходить висновку про відмову у задоволенні клопотання позивача про виклик учасників справи у судове засідання для надання пояснень у справі.

Крім того, як вбачається із матеріалів справи,представник позивача ТОВ «Волинь Агро» був присутнім у судовому засіданні в суді першої інстанції, коли допитувалися свідки, а тому не вбачається процесуальних підстав для повторного допиту цих свідків в апеляційному суді.

У порядку підготовки справи до апеляційного розгляду виконані вимоги ст. 365 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 365, 366, 369 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні клопотання позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро» про розгляд справи з викликом учасників справи.

Відмовити у задоволенні клопотання позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро» у виклику і повторному допиті свідків по справі.

Підготовку справи до апеляційного розгляду закінчити.

Призначити справудо розглядув порядкуписьмового провадженняна 12 травня 2023 року в приміщенні апеляційного суду без повідомлення учасників справи.

Головуючий

Судді

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110642996
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування збитків, за апеляційною скаргою позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь Агро» на рішення Горохівського районного суду Волинської області від 07 березня 2023 року

Судовий реєстр по справі —155/416/22

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 18.05.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Здрилюк О. І.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

Рішення від 07.03.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Яремчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні