Ухвала
від 03.05.2023 по справі 547/129/21
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 547/129/21 Номер провадження 22-ц/814/456/23Головуючий у 1-й інстанції Самойленко Л. М. Доповідач ап. інст. Триголов В. М.

У Х В А Л А

03 травня 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючий суддя: Триголов В.М.

Судді: Дорош А.І., Лобов О.А.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Семенівського районного суду Полтавської області від 02 червня 2022 року по справі за позовом Глобинської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України, Державного підприємства "Миргородське лісове господарство", Полтавської обласної державної адміністрації до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, третя особа Семенівська селищна рада Кременчуцького району Полтавської області про визнання незаконним та скасування наказу Головного управління Держземагенства у Полтавській області, визнання договору оренди землі недійсним, скасування та припинення державної реєстрації права оренди землі, скасування номеру запису про інше речове право, зобов`язання повернути земельну ділянку

в с т а н о в и в:

При подачі апеляційної скарги скаржником заявлено письмове клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якому поважність причин пропуску строку на оскарження обґрунтовується тим, що апелянт , копію судового рішення отримав 14 вересня 2022 року .

Відповідно дост.352ЦПК України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Відповідно дост. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Зважаючи на те, що з повним текстом оскаржуваного рішення апелянт ознайомився 14 вересня 2022 року , що підтверджується підписом ОСОБА_1 на заяві про отримання копії ухвали (т.3 а.с.69), а апеляційну скаргу подано 13 жовтня 2022 року , що підтверджується штампом вхідної кореспонденції Полтавського апеляційного суду , відтак скаргу подано в межах п`ятнадцятиденного строку ( що розпочався 15 вересня 2022 року та закінчився 14 жовтня 2022 року включно,), суд вважає за можливе поновити скаржнику строк на апеляційне оскарження судового рішення місцевого суду.

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстави для залишення апеляційної скарги без руху, її повернення або відмови у відкритті апеляційного провадження відсутні.

За таких обставин апеляційне провадження у зазначеній справі необхідно відкрити.

Керуючись ст.ст. 354, 359, 360, 361 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Семенівського районного суду Полтавської області від 02 червня 2022 року, як пропущений з поважних причин.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Семенівського районного суду Полтавської області від 02 червня 2022 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подачі відзиву в письмовій формі на апеляційну скаргу в строк 10днів здня отриманняданої ухвали з дотриманням норми ч. 4 ст. 360 ЦПК України. Звернути увагу учасників справи, що відзив на апеляційну скаргу повинен відповідати вимогам ч. 2 ст. 360 ЦПК України. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції.

Роз`яснити учасникам справи право подачі заперечень щодо поданих клопотань (заяв) в строк 10днів здня отриманняданої ухвали .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: В.М. Триголов

Судді: А.І. Дорош

О.А. Лобов

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110643028
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —547/129/21

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Рішення від 01.06.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Рішення від 01.06.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні