Ухвала
від 09.05.2023 по справі 177/1332/22
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/1332/22

Провадження № 2/177/91/23

У Х В А Л А

09.05.2023 Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Суботіної С. А.

за участі: секретаря Ференц Я. З.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду у м. Кривому Розі, цивільну справу за первісним позовом Лозуватського житлово-комунального підприємства до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до Лозуватського житлово-комунального підприємства про захист прав споживачів,-

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача Лозуватського житлово-комунального підприємства Антіпов К.В. звернувся до суду 18.11.2022 з указаним позовом, в якому просить суд стягнути з відповідача ОСОБА_3 на користь Лозуватського житлово-комунального підприємства заборгованість за отриману житлово-комунальну послугу (централізоване водопостачання) за період з 18.04.2022 по 17.05.2022 у розмірі 24341,99 грн, а також витрати зі сплати судового збору у розмірі 2481,00 грн.

Ухвалою від 25.11.2020 позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Сторони скористалися своїм правом, передбаченим ст. ст.178-180 Цпк України, на подання відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення.

Окрім того, представником відповідача ОСОБА_2 13.01.2023 подано зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 до Лозуватського житлово-комунального підприємства про захист прав споживачів.

Ухвалою суду від 23.01.2023 зустрічна позовна заява прийнята до розгляду, об`єднана з первісним позовом в одне провадження, здійснено перехід до розгляду за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

Право сторін на подання відзиву на зустрічну позовну заяву, відповіді на відзив на зустрічну позовну заяву та заперечень, було ними реалізоване у порядку та строки, визначені ЦПК України.

Представником позивача за первісним позовом 10.03.2023 надано додаткові письмові докази, що долучено до матеріалів справи.

У підготовчому засіданні представник позивача за первісним позовом підтримав позовні вимоги, зазначив, що повідомив про всі обставини справи, які відомі, надав необхідні докази на підтвердження позовних вимог, а також просив задовольнити клопотання про допит свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , показання яких є необхідними для повного та об`єктивного з`ясування обставин справи, оскільки саме останніми за адресою споживача виявлено порушення та складено акт від 17.05.2022 № 128п/205.

Представник відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним, заперечувала проти задоволення первісного позову та просила задовольнити зустрічний позов у повному обсязі. Зазначала, що повідомила про всі відомі обставини справи, надала всі необхідні докази.

Щодо клопотання представника позивача про виклик та допит свідків не заперечувала проти його задоволення. Також просила викликати та допитати в якості свідків присутніх під час складення акта про порушення від 17.05.2023 начальника Лозуватського ЖКП Антіпова К.В. та працівника Лозуватської сільської ради Монастирного Д.В.

Представник позивача за первісним позовом та відповідача за зустрічним при вирішенні клопотання про виклик свідків покладався на розсуд суду.

Після виконання завдань підготовчого провадження, визначених ст. 189 ЦПК України, учасники вважали за необхідне його закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Заслухавши думку учасників процесу, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування запереченьпроти позовнихвимог; визначенняобставин справи,які підлягаютьвстановленню тазібрання відповіднихдоказів; вирішеннявідводів; визначенняпорядку розглядусправи; вчиненняінших дійз метоюзабезпечення правильного,своєчасного ібезперешкодного розглядусправи посуті.

Як визначено п. п. 7, 8 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про виклик в судове засідання свідків.

У заяві про виклик свідків представник позивача за первісним позовом просить викликати та допитати в якості свідків контролерів Лозуватського житлово-комунального підприємства ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , адреса робочого місця яких: АДРЕСА_1 , з метою повідомлення суду про події, що мали місце 17.05.2022 під час виявлення та фіксації контролерами Лозуватського ЖКП факту користування ОСОБА_3 на території домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 , послугою з централізованого водопостачання з несанкціонованого підключення.

У свою чергу, представник відповідача за первісним позовом та позивач за зустрічним просить викликати та допитати в якості свідків начальника Лозуватського ЖКП ОСОБА_6 та представника Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, ОСОБА_7 , оскільки останні були присутні під час виявлення порушення за адресою споживача та як учасники зазначені в акті від 17.05.2022

Зі змісту ст. 12, ст. 13 ЦПК України слідує, що учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом та несуть ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням ними процесуальних дій. Суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до ЦПК України, в межах заявлених вимог.

Як визначено ст. 43 ЦПК України, учасники справи, серед іншого, мають право на подання заяв, клопотань, а також доказів.

Відповідно доч.ч.1,2ст.76ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються, зокрема, показаннями свідків, письмовими доказами.

Відповідно до ст. 90 ЦПК України, показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Зважаючи на заявлені вимоги та наявні у матеріалах справи докази, беручи до уваги те, що обставини справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, а також, що показання свідків, зазначених у клопотаннях представників сторін, у сукупності з іншими доказами, матимуть суттєве значення для правильного вирішення справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання та викликати у судове засідання зазначених у клопотанні свідків.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, з повідомленням учасників справи.

Беручи до уваги, що судом вжиті заходи для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, враховуючи відсутність інших заяв по суті справи та заяв, клопотань з процесуальних питань, визначившись з обставинами, які підлягають доказуванню та доказами наданими на їх підтвердження, виконавши вимоги ст. 197 ЦПК України, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження та призначити справу для розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 84, 91, 189, 196-198, 260-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження в справі за первісним позовом Лозуватського житлово-комунального підприємства до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до Лозуватського житлово-комунального підприємства про захист прав споживачів, - закрити, призначивши судовезасідання длярозгляду справипо сутіна 13.06.2023о 09год.30хв., у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т Миру, буд. 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судових засідань №1), про що повідомити учасників справи.

Задовольнити клопотання представника позивача за первісним позовом про виклик та допит в судовому засіданні свідків.

Викликати та допитати в судовому засіданні свідків:

- ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,адреса робочого місця: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_7 , адреса робочого місця: АДРЕСА_3 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110720018
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —177/1332/22

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні