Ухвала
від 08.05.2023 по справі 645/4683/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 08.05.2023Справа № 645/4683/21 Провадження № 2/554/3020/2023

У Х В А Л А

08 травня 2023 року суддя Октябрського районного суду м. Полтави

в складі головуючого судді Савченко Л.І.,

при секретарі судового засідання Грай К.В.

за участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Бєсєда Тетяна Дмитрівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Юлія Володимирівна, про визнання заповіту недійсним,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Октябрського районного суду м.Полтава знаходиться вище вказана цивільна справа .

Ухвалою Октябрського районного суду м.Полтави від 02 березня 2023 року витребувано у Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17» Харківської міської ради та у Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка № 6» Харківської міської ради докази.

01 травня 2023 року до суду з Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка № 6» Харківської міської ради надішли витребовувані ухвалою суду від 02 березня 2023 року документи.

У судове засідання з`явився представник представника позивача ОСОБА_2 ОСОБА_1 . Позивач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилась.

Відповідач ОСОБА_4 у судове засідання не з`явилася, належним чином повідомлялася про дату, час та місце розгляду справи шляхом направлення судової повістки рекомендованим повідомленням про вручення, про причини неявки суд не повідомила (том 2 а.с.7, 39).

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Бєсєда Тетяна Дмитрівна, у судове засідання не з`явилася, надіслала до суду заяву у якій просила проводити розгляд справи без її участі (а.с.34 том 2).

Третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,приватний нотаріусХарківського міськогонотаріального округуВасікова ЮліяВолодимирівна у судове засідання не з`явилася, надіслала до суду заяву у якій просила розглядати справу без її участі та винести рішення на розсуд суду ( том 2 а.с.24).

Згідно ч.1ст.200 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2ст.198 ЦПК Українисуд може відкласти підготовче судове засідання у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даною підготовчому засіданні.

Враховуючи, що ухвалу Октябрського районного суду м. Полтави від 02 березня 2023 року в частині витребування доказів у Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17» Харківської міської ради не виконано, витребовувані докази до суду не надано, суд приходить до висновку, що підготовче засідання слід відкласти на інший день та час для повторного витребування доказів.

Згідно ч.6ст.198 ЦПК Україниу разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Відповідно до ч. 1ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч.ч.9, 10 ст. 212 ЦПК України суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Керуючисьст.ст. 84,198, 200,212 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Повторно витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17» Харківської міської ради ( код ЄДРПОУ 02003787) наступні документи та інформацію, що має значення для розгляду справи:

-Які саме препарати використовувалися (застосовувалися) для ін`єкцій, які робилися ОСОБА_5 під час лікування?

-Інформацію про період проходження лікування ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , діагноз захворювання та призначення, які отримував ОСОБА_6 у період лікування.

Роз`яснити уповноваженим особам Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17» Харківської міської ради, що відповідно до ч.ч. 7,8 ст. 84 ЦПК України особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відкласти підготовче засідання у справі на 14 год.30 хв. 06 червня 2023 року та проводити в режимі відео конференції із Харківським районним судом Харківської області.

Викликати учасників справи у підготовче засідання .

Доручити Харківському районномусуду Харківськоїобласті забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції на 14 год. 30 хв. 06 червня 2023 року.

Про участьв судовомузасіданні врежимі відеоконференціїповідомити представникапозивача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 та зобов`язатиприбути в призначене судове засіданнядо Харківського районного суду Харківської області.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції надіслати негайно до Харківського районного суду Харківської області, розташованого за адресою: вул.Сковороди,18,с.Покотилівка,Харківська обл.,62458 та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається,на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud1609.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І.Савченко

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110722851
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним

Судовий реєстр по справі —645/4683/21

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні