Ухвала
від 10.05.2023 по справі 380/2671/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/2671/23

У Х В А Л А

про перехід з спрощеного позовного провадження

в загальне позовне провадження

10 травня 2023 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сидор Н.Т., розглянув у порядку письмового провадження клопотання представника відповідача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та про перехід в загальне позовну провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и л а :

на розгляд суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» до Головного управління ДПС у Львівській області з вимогами:

- визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення ГУ ДПС у Львівській області №13958/13-01-07-01, №13962/13-01-07-01, прийняті на підставі акту перевірки від 18.11.2022 №15229/13-01-07-01/44474063 «Про результати документальної позапланової перевірки Товариство з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» (44474063) з питань дотримання податкового законодавства при декларуванні за січень, лютий та березень 2022 року від`ємного значення з податку на додану вартість, у тому числі заявленого до відшкодування з бюджету»;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Львівській області внести до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість дані щодо узгодженої суми бюджетного відшкодування, заявленого Товариством з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» (44474063) за січень 2022 року.

Ухвалою судді від 16.02.2023 позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою судді від 02.03.2023 виправлено описку, допущену в ухвалі Львівського окружного адміністративного суду від 16 лютого 2023 року в адміністративній справі №380/2671/23.

Ухвалою судді від 02.03.2023 продовжено Товариству з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» строк для усунення недоліків позовної заяви.

27.03.2023 ухвалою судді відкрито провадження у цій справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання, за наявними матеріалами.

Після відкриття провадження у справі судом встановлено, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 160, 161 КАС України, відтак ухвалою суду від 24.04.2023 позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою суду від 08.05.2023 продовжено розгляд справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, зобов`язання вчинити дії.

До суду надійшло клопотання представника відповідача про перехід в загальне позовне провадження, у якому покликається на необхідність повного, об`єктивного, всебічного дослідження усіх обставин справи, зокрема детального дослідження питань, зазначених в позовній заяві, необхідність доручення та витребування додаткових доказів.

Крім того, представником відповідача подано клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, у якому вказує про необхідність повного та всебічного встановлення всіх обставин, а також дослідження документів.

Вирішуючи подані клопотання, суд виходить з такого.

Частинами 5, 6 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Разом з тим, положеннями ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими вказаним Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи перелічені у ч. 3 ст. 257 КАС України критерії, з огляду на доводи сторін, викладені в заявах по суті справи, зважаючи на позицію відповідача щодо участі у судових засіданнях, суд доходить висновку, що для повного та всебічного встановлення обставин цю справу доцільніше розглядати за правилами загального позовного провадження, у зв`язку з чим клопотання представника відповідача про перехід в загальне позовне провадження належить задовольнити.

Разом з тим, з огляду на вищезазначений висновок суду про доцільність розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження, клопотання представника відповідача про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін задоволенню не підлягає.

Відповідно до ч. 6 ст. 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Керуючись ст. ст. 243, 248, 256, 260, 262, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

клопотання представника відповідача про перехід в загальне позовне провадження задовольнити.

Перейти до розгляду справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Все продакшн» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, зобов`язання вчинити дії - за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 29 травня 2023 року о 15:00 год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м.Львів, вул.Чоловського, 2).

У задоволенні клопотання представника відповідача про розгляд справи за правилами прощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Сидор Н.Т.

Дата ухвалення рішення10.05.2023
Оприлюднено12.05.2023
Номер документу110765553
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/2671/23

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 24.04.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 16.02.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні