Ухвала
від 11.05.2023 по справі 468/911/23
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 468/911/23

2/468/317/23

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД


56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

У Х В А Л А

(про залишення заяви без руху )

11.05.2023 року суддя Баштанського районного суду Миколаївської області Муругов В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Інгульської сільської ради Баштанського району Миколаївської області про поновлення на роботі,

ВСТАНОВИВ:

До Баштанського районного суду Миколаївської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Інгульської сільської ради Баштанського району Миколаївської області про поновлення на роботі.

Позовна заява подана в електронній формі через систему «Електронний суд». Позовна заява розподілена судді Муругову В.В. 08.05.2023 року.

Згідно з п. 3, 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються, та зміст позовних вимог.

З тексту позову вбачається, що позивач окрім позовних вимог про скасування наказу про звільнення та про поновлення позивача на посаді заявив також майнову вимогу про стягнення середнього заробітку за період з моменту звільнення до моменту поновлення.

Проте в супереч процитованим вище положенням ст. 175 ЦПК України позовна заява в частині стягнення середнього заробітку не містить будь-яких розмірів такого заробітку, які позивач просить стягнути, або ж розрахункової суми (середньоденного чи середньомісячного заробітку), виходячи з якої суд матиме змогу розрахувати відповідну загальну суму середнього заробітку в залежності від кількості днів вимушеного прогулу.

Натомість відповідно до закріпленої в ст. 13 ЦПК України диспозитивності як основної засади цивільного судочинства суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За такого, вимога майнового характеру про стягнення середнього заробітку повинна мати відповідний грошовий вираз та відповідний обґрунтований розрахунок, або ж відповідну розрахункову величину, які б дали можливість суду визначити межі заявлених вимог, в протилежному випадку такі вимоги майнового характеру не мають меж, що суперечить засаді диспозитивності, натомість такі розміри чи розрахункові величини не можуть встановлюватись судом за власної ініціативи.

За таких обставин, подана позовна заява за своєю формою та змістом не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У зв`язку з цим, позивач має усунути описані вище недоліки позовної заяви, привівши її форму та зміст у відповідність до вимог ст. 175 ЦПК України.

За таких обставин, відповідно до вимог ч. 1 ст.185 ЦПК України позовна заява підлягає залишенню без руху.

На підставі викладеного та керуючись ч.1 ст. 185, 260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Інгульської сільської ради Баштанського району Миколаївської області про поновлення на роботі - залишити без руху.

Надати позивачеві десятиденний строк для виправлення вказаних в описовій частині ухвали недоліків, який відраховується з дня отримання позивачем копії ухвали про залишення позову без руху.

Роз`яснити позивачеві, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, заява буде вважатись неподаною і повернута. Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Суддя

СудБаштанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення11.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110785265
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі, з них

Судовий реєстр по справі —468/911/23

Постанова від 25.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 25.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні