Ухвала
від 11.05.2023 по справі 200/1186/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

11 травня 2023 року Справа №200/1186/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Льговська Ю.М., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 (код РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (код ЄДРПОУ: 38176455, місцезнаходження: вул. Соборна, буд. 2, м. Дружківка, Донецька область, 84205) про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій, -

ВСТАНОВИВ:

22 березня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про:

визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо несвоєчасного остаточного розрахунку при звільненні з позивачем, що полягає у ненарахуванні та невиплаті індексації грошового забезпечення за весь період проходження служби;

зобов`язання відповідача виплатити позивачеві середнє грошове забезпечення за весь час затримки остаточного розрахунку за період з 14 травня 2020 року по 10 березня 2023 року відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 року № 100.

Підставою звернення до суду є порушення прав позивача у сфері публічної служби.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 31 березня 2023 року позовну заяву залишено без руху.

Позивачем усунуто недоліки позовної заяви в строк, установлений судом.

Позовна заява підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом, немає.

За приписами пункту 1 частини шостої статті 12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, окрім справ, в яких позивачами є службові особи, які у значенні Закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Перелік осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, визначений приміткою до статті 51-3 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII.

Позивач на день звернення до суду до вказаних у переліку осіб не належить, а тому ця справа відноситься до справ незначної складності та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі частини п`ятої статті 262 КАС України суд вирішив розглянути справу без повідомлення сторін (у письмовому провадженні).

Частиною четвертоюстатті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

З огляду на вказане суд вважає необхідним витребувати у відповідача докази у справі.

На підставі викладеного, керуючись статями 12, 171, 256, 257, пунктом 3 розділу «Прикінцеві положення» КАС України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/1186/23 за позовом ОСОБА_1 до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Визначити відповідачеві п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для подання відзиву на позовну заяву разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогамстатті 163 КАС України.

Встановити відповідачеві п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати приписам статті 164 КАС України.

Витребувати від відповідача довідку про середньоденний розмір грошового забезпечення позивача.

Витребувані документи надати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі засобами електронного зв`язку (е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua) або через систему «Електронний суд».

Повідомлення учасників справи здійснюється через електронну пошту, у тому числі неофіційну, виходячи з презумпції обізнаності (особа, яка, звертаючись до суду, в заяві, або по суті справи, або в заяві з процесуальних питань вказала свою електронну пошту, яка не є офіційною, то вона погоджується на отримання повідомлення саме на цю електронну пошту і має цікавитись, чи отримала лист, чи ні), або через систему «Електронний суд».

Учасник судового процесу, який не має офіційної електронної адреси, повинен виконати вимоги частини другої статті 129 КАС України та за допомогою електронної пошти (телефону) негайно підтвердити суду про отримання судового повідомлення.

Повідомити учасників справи, що вони можуть отримати інформацію зі справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Продовжити термін розгляду справи на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення11.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110796117
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —200/1186/23

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 31.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні