Ухвала
від 22.05.2023 по справі 200/1186/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про витребування доказів

22 травня 2023 року Справа №200/1186/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Льговської Ю.М., розглянувши в порядку письмового провадження питання про витребування доказів у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій, -

ВСТАНОВИВ:

22 березня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про:

визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо несвоєчасного остаточного розрахунку при звільненні з позивачем, що полягає у ненарахуванні та невиплаті індексації грошового забезпечення за весь період проходження служби;

зобов`язання відповідача виплатити позивачеві середнє грошове забезпечення за весь час затримки остаточного розрахунку за період з 14 травня 2020 року по 10 березня 2023 року відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 року № 100.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 31 березня 2023 року позовну заяву залишено без руху.

Після усунення недоліків ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 11 травня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Заявлене відповідачем клопотання про зупинення провадження у справі у зв`язку із смертю ОСОБА_1 задоволенню не підлягає, оскільки пункт 1 частини першої статті 236 КАС України підлягає застосуванню, якщо спірні відносини допускають правонаступництво; ця справа до такої категорії не відноситься.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі- КАС України) суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами частин третьої та шостоїстатті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З урахуванням наведеного та з метою повного і всебічного з`ясування всіх обставин цієї справи суд доходить висновку про необхідність витребування доказів у справі.

Керуючись статтями9,80,248, 256, пунктом 3розділу VI «Прикінцеві положення» КАС України, -

У Х В А Л И В:

Витребувати від Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (фактичне місцезнаходження: вул. Ольги Кобилянської, 31, м. Чернівці, 58002; vcs@dn.minjust.gov.ua) інформацію/витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про державну реєстрацію смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , код РНОКПП: НОМЕР_1 .

Витребувані документи надати протягом 7 днів з дня отримання ухвали.

Повідомлення учасників справи здійснюється через електронну пошту, у тому числі неофіційну, виходячи з презумпції обізнаності (особа, яка, звертаючись до суду, в заяві, або по суті справи, або в заяві з процесуальних питань вказала свою електронну пошту, яка не є офіційною, то вона погоджується на отримання повідомлення саме на цю електронну пошту і має цікавитись, чи отримала лист, чи ні), або через систему «Електронний суд».

Учасник судового процесу, який не має офіційної електронної адреси, повинен виконати вимоги частини другої статті 129 КАС України та за допомогою електронної пошти (телефону) негайно підтвердити суду про отримання судового повідомлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено24.05.2023
Номер документу111007040
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —200/1186/23

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 31.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні