Ухвала
від 26.06.2023 по справі 200/1186/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

26 червня 2023 року Справа №200/1186/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Льговської Ю.М., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у порядку письмового провадження питання про закриття провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій,-

ВСТАНОВИВ:

22 березня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про:

визнання протиправною бездіяльності відповідача щодо несвоєчасного остаточного розрахунку при звільненні з позивачем, що полягає у ненарахуванні та невиплаті індексації грошового забезпечення за весь період проходження служби;

зобов`язання відповідача виплатити позивачеві середнє грошове забезпечення за весь час затримки остаточного розрахунку за період з 14 травня 2020 року по 10 березня 2023 року відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 року № 100.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 31 березня 2023 року позовну заяву залишено без руху.

Після усунення недоліків ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 11 травня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 22 травня 2023 року відмовлено у клопотанні відповідача про зупинення провадження у справі у зв`язку із смертю ОСОБА_1 , оскільки пункт 1 частини першої статті 236 КАС України підлягає застосуванню, якщо спірні відносини допускають правонаступництво, а ця справа до такої категорії не відноситься; витребувано від Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію/витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про державну реєстрацію смерті позивача.

20 червня 2023 року до суду від Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшов повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть від 08 червня 2023 року № 00040019618, яким підтверджується, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , код РНОКПП: НОМЕР_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до пункту 5 частини першоїстатті 238 КАС Українисуд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Статті 1218, 1219 ЦК Українидо складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті. Не входять до складу спадщини права та обов`язки, що нерозривно пов`язані з особою спадкодавця.

Враховуючи те, що відносини щодо виплатити середнього грошового забезпечення за весь час затримки остаточного розрахунку створюють юридичні наслідки виключно для особи позивача, то нерозривно пов`язані з його особою, то дані правовідносини не допускають правонаступництва.

З огляду на викладені обставини наявні підстави для закриття провадження у справі на підставі пункту 5 частини першоїстатті 238 КАС України.

Сплачений судовий збір може бути повернуто ухвалою суду за клопотанням особи на підставі пункту 1 частини п`ятої статті 7 Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI.

Керуючись статтями238, 248,256 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі № 200/1186/23 за позовом ОСОБА_1 до 45 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій закрити.

Уразі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (підписання).

Суддя Ю.М. Льговська

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111812571
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання до вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —200/1186/23

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

Ухвала від 31.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Льговська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні