Ухвала
від 15.05.2023 по справі 730/440/22
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/440/22

Провадження № 2/730/1/2023

У Х В А Л А

"15" травня 2023 р. м.Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді Данько О.В.

з участю секретаря судового засідання Граб С.О.

представників позивача адвокатів Дорошенка Г.М., Лук`яненко Р.В.

представника відповідача та третьої особи, що заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору адвоката Луєнка Ю.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Борзни у порядку загального позовного провадження справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Приватне підприємствоСоюз+, про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя, визнання права власності у майні спільної сумісної власності та виділ частки в натурі у спільному сумісному майні, позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватне підприємствоСоюз+ провизнання правочинунедійсним;позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Приватного підприємства Союз+ до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про визнання права власності, -

У С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 16.03.2023 призначена судова будівельно-технічна експертиза, проведення якої доручене експертам Чернігівського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

07.04.2023 до суду надійшло клопотання керівника вказаної експертної установи про погодження строку проведення експертизи понад 90 днів, орієнтовний термін початку проведення експертизи І квартал 2024 року. Клопотання обгрунтоване значною поточною завантаженістю фахівців установи, що виконують такі експертизи, пов`язане з визначенням матеріальних збитків, заподіяних у результаті збройної агресії, за постановами слідчих органів у резонансних справах.

Представники позивача не погодили запропоновані строки проведення експертизи, та просили доручити її виконання іншому суб`єкту, а саме Чернігівському НДЕКЦ МВС України, зазнчивши, що вказана установа зможе виконати експертизу у більш стислі строки.

Представник відповідача та третої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору не заперечував проти клопотання строни позивача.

Заслухавши пояснення представників сторін у справі щодо призначення судової будівельно-технічної експертизи та вибору експертної установи, зважаючи об`єктивну неможливість проведення вказаної експертизи протягом розумного строку, з огляду на положення ч.1, 3 ст.103, п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача й призначити вказану судову будівельно-технічну експертизу в Чернігівському НДЕКЦ МВС України, так як для з`ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання в сфері будівництва.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на період проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.103, 104, 197, п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання завідувача Чернігівського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Григорія Василенка про погодження строку проведення експертизи понад 90 календарних днів відмовити.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Приватне підприємствоСоюз+, про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя, визнання права власності у майні спільної сумісної власності та виділ частки в натурі у спільному сумісному майні, позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватне підприємствоСоюз+ провизнання правочинунедійсним;позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Приватного підприємства Союз+ до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про визнання права власності, судову будівельно-технічну експертизу на вирішення якої поставити такі питання:

1.Якою є дійсна ринкова вартість нежитлового приміщення, магазину, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 загальною площею 77 метрів квадратних, зокрема кожного приміщення у даному об`єкті нерухомого майна;

2.Які можливі варіанти поділу внатурі по частині нежилого приміщення, магазину, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 і яка вартість кожної частки;

3.Які необхідно провести переобладнання для виділу кожному співвласнику окремої ізольованої частини нежилого приміщення, магазину, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ?

4.Яка вартість матеріалів, робіт переобладнання нежилого приміщеня, магазину, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , в окремі ізольовані частини, і якій стороні та які роботи необхідно здійснити по переобладнанню?

5.Які роботи необхідно провести кожній стороні по обладнанню автономних мереж електро-, водопостачання та водовідведення із встановленням індивідуальних приладів обліку споживання електроенергії та води.

Проведення експертизи доручити експертам Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (14037, м. Чернігів, вул. Степана Разіна, 19).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України

Витрати за проведення експертизи попередньо покласти на ОСОБА_1 .

У розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи.

Роз`яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі (у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні).

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно до ст.354 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст.261 ЦПК України.

Суддя О.В. Данько

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110850577
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —730/440/22

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Луговець О. А.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні