Ухвала
від 17.05.2023 по справі 461/5649/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/5649/22

Провадження № 1-кс/461/2509/23

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

17.05.2023 року м. Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС 2-го відділення слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів, -

в с т а н о в и в :

слідчий в ОВС 2-го відділення слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим заступником начальника відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати слідчим слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області, які входять у склад слідчої групи в даному кримінальному провадженні, дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до реєстраційної справи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю ознайомитися з нею, зробити її копію.

В обґрунтування внесеного клопотання покликається на те, що згідно матеріалів кримінального провадження встановлено, що група резидентів юридичних осіб, засновниками або бенефіціарними власниками яких є громадяни та юридичні особи російської федерації та республіки білорусь, здійснюють господарську діяльність на території України з метою фінансування збройної агресії російської федерації проти України.

Згідно відповідіоперативного підрозділуна дорученняслідчого,отримано інформаціющодо можливихфактів фінансуваннята сприяннянарощенню військовогопотенціалу рфта матеріальномузабезпеченню військовихдій натериторії Україниз боку ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянин росії та Республіки Кіпр.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_5 уродженець Вірменії, однак, до 2019 року мав посвідку на постійне проживання в Україні,

Також, встановлено, що ОСОБА_5 являється кінцевим бенефіцарним власником ще 3 підприємств, а саме:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса:

АДРЕСА_2 , розмір статутного капіталу 2500000,00 грн., вид діяльності: оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса:

АДРЕСА_3 , розмір статутного капіталу 2400100,00 грн., вид діяльності: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;

ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 , дата заснування: 03.11.2001 року, розмір статутного капіталу 11927000,00 грн., вид діяльності готелів і подібних засобів тимчасового розміщування, керівник ОСОБА_6 . З?ясовано, що ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » має 5 рахунків (в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »), які були відкриті у 2020 році, а також рахунок у Казначействі України, відкритий у 2014 році. Отримано характеризуючі дані на керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , громадянка України, місце народження: Дніпропетровська область, м. Дніпро, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , ІПН НОМЕР_4 , тел.: НОМЕР_5 .

Крім цього, встановлено, що ОСОБА_5 одночасно є ФОПом в росії (здійснює діяльність за ІПН НОМЕР_6 ) та являється засновником і директором в підприємствах на окупованій територіях, а саме:

ООО « ІНФОРМАЦІЯ_8 » основний вид діяльності: будівництво житлових та нежитлових будівель, дата заснування 05.02.2016 року, ОГРН НОМЕР_7 , ИНН 9109017175 и КШТ 910901001, директор ОСОБА_7 , засновник ОСОБА_8 , горидична адреса: АДРЕСА_7 , на 05.04.2023 р., підприємство працює;

ООО « ІНФОРМАЦІЯ_9 », юридична адреса: АДРЕСА_8 , дата заснування 22.06.2006 р., ліквідовано 17.11.2014 р.

ООО «РЦ «Мариот» ОГРН 1149102036104, ИНН 9109001707 и КППІ 910901001, зареєстрований 23.08.2002 р., основний вид діяльності: надання інших місць для тимчасового проживання юридична адреса: АДРЕСА_7 , керівник ОСОБА_9 , кінцевий бенефіціарний власник ОСОБА_5 .

Під час аналізу інформації опублікованої у відкритих джерелах з?ясовано, що ООО « ІНФОРМАЦІЯ_10 » здійснює свою діяльність на шкоду державній безпеці Україні та фінансує державу-агресора, а саме надаючи свої послуги та сплачуючи податки до місцевого бюджету АР Крим. При цьому, Встановлено, що ООО « ІНФОРМАЦІЯ_10 » у 2016 році надавав свої послуги (за контрактом N 1780206583016000384) щодо проживання воєнізованим формуванням ІНФОРМАЦІЯ_11 (юридична адреса: г. Санкт-Петербург, ОГРН НОМЕР_8 , ИНН НОМЕР_9 , КПП 780201001, ОКПО 20507511). На даний час, з?ясовано, що ООО « ІНФОРМАЦІЯ_10 » надалі здійснює свою фінансово-господарську діяльність, з надання послуг проживання.

Згідно відомостей з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, встановлено, що одним серед засновників ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 є громадянин ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянин росії та Республіки Кіпр.

Реєстраційна справа ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що ІНФОРМАЦІЯ_12 , володіє інформацією та документами щодо реєстраційної справи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 в якій безпосередньо зазначено засновників та кінцевих бенефіціарних власників вказаного підприємства, а також їх частини у статутному капіталі, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а відомості, що у них містяться можуть бути використанні як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час кримінального провадження.

Зокрема, ознайомлення з вказаними документами, та виготовлення їх копій необхідно органу досудового розслідування для встановлення обставин, що встановлюється під час кримінального провадження.

Іншим способом, ніж отримати тимчасовий доступ до відомостей, що становлять банківську таємницю, отримати інформацію, що має доказове значення в провадженні неможливо.

Крім того, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, зважаючи на те, що існує загроза знищення та зміни речей і документів, про отримання тимчасового доступу до яких орган досудового розслідування зазначає у клопотанні, просить провести судовий розгляд без участі осіб, у володінні яких вони перебувають (без відповідного повідомлення).

Разом з тим, розгляд клопотання просить здійснювати без участі сторони обвинувачення та без аудіофіксації.

Враховуючи наведене, слідчий суддя приходить до висновку про можливість розгляду клопотання у відсутності учасників процесу.

Згідно ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Згідно ст.159КПКУкраїни,тимчасовийдоступдо речейідокументівполягає унаданністоронікримінального провадженняособою,уволодінніякої знаходятьсятакіречіі документи,можливостіознайомитисяз ними,зробитиїхкопії тавилучитиїх(здійснитиїхвиїмку). Тимчасовийдоступдоелектронних інформаційнихсистемабоїх частин,мобільнихтерміналівсистем зв`язкуздійснюєтьсяшляхомзняття копіїінформації,щоміститьсяв такихелектроннихінформаційнихсистемах абоїхчастинах,мобільнихтерміналахсистем зв`язку,безїхвилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом УСБУ у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22022140000000141 від 15.07.2022 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.110-2 КК України.

Згідно ч.5ст.163КПКУкраїнислідчий суддя,судпостановляєухвалу пронаданнятимчасовогодоступу доречейідокументів,якщосторонакримінального провадженняусвоємуклопотанні доведенаявністьдостатніхпідстав вважати,щоціречі абодокументи:1)перебуваютьабоможуть перебуватиуволодіннівідповідної фізичноїабоюридичноїособи;2)саміпособі абовсукупностіз іншимиречамиідокументами кримінальногопровадження,узв`язкуз якимподаєтьсяклопотання,маютьсуттєвезначення длявстановленняважливихобставин укримінальномупровадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Частиною 6 ст.163 КПК України встановлено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що внесене слідчимклопотання відповідаєвимогам ст.160КПК України,матеріалами клопотання доведено достатністьданих проздійснення слідчимдосудового розслідуваннявказаного кримінальногоправопорушення,а такожпро те,що документи,про тимчасовийдоступ дояких він просить,в тому числі ті, що містять охоронювану законом таємницю, мають істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використання як доказу відомостей, що містяться у таких документах та відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних вище документів, необхідно отримати тимчасовий доступ, а отримати вказану інформацію, окрім як за ухвалою суду, неможливо, оскільки вказані документи відповідно п.4 ч.1 ст.162 КПК України, можуть становити охоронювану законом таємницю, а тому клопотання підлягає до задоволення.

Зазначена в ухвалі слідчого судді особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

Керуючись ст.ст.107, 131, 132, 159, 160, 162, 163-166, 222, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання слідчого в ОВС 2-го відділення слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчим слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області, які входять у склад слідчої групи в даному кримінальному провадженні, дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до реєстраційної справи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю ознайомитися з нею, зробити її копію.

Строк дії ухвали - два місяці з дня постановлення.

Роз`яснити наслідкиневиконанняухвали,передбаченіст.166КПКУкраїни,асаме,щоу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 17.05.2023

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу110915349
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/5649/22

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 04.08.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 12.06.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Белена А. В.

Ухвала від 12.06.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Белена А. В.

Ухвала від 14.06.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 05.06.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 25.05.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 25.05.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 17.05.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 15.05.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні