Ухвала
від 17.05.2023 по справі 200/12418/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

17 травня 2023 року Справа №200/12418/21

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Голошивець І.О., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративний позов Головного управління ДПС в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінагрогруп» про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДПС в Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Вінагрогруп про стягнення податкового боргу на загальну суму 66219857,21 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 24.11.2021 розгляд справи призначено за правилами загального позовного провадження у підготовчому засіданні.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 06.04.2023 ухвалено повернутися до стадії підготовчого провадження по справі № 200/12418/21. Клопотання представника Головного управління ДПС в Одеській області про заміну сторони задоволено. Замінено первинного позивача по справі Головне управління ДПС в Одеській області (ЄДРПОУ ВП: 44069144) на Головне управління ДПС в Донецькій області (ЄДРПОУ ВП: 44069144). Відкладено розгляд справи на 17.05.2023 на 13 годин 30 хвилин.

Ухвалою суду від 16.05.2023 представнику позивача відмовлено у задоволенні клопотання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідач повідомлений судом про розгляд справи належним чином, проте до судового засідання не з`явився.

За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути питання щодо закриття підготовчого провадження у письмовому провадженні.

Під час підготовчого провадження були встановлені всі передбачені статтею 180 Кодексу адміністративного судочинства України, обставини та вчинені дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 Кодексу адміністративного судочинства України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі вищезазначеного, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Стосовно дати призначення розгляду справи по суті суд зазначає наступне, що згідно з рекомендаціями Ради суддів України від 02.03.2022 в умовах воєнного стану режим роботи кожного суду визначається окремо. Рекомендовано судам за можливості відкладати розгляд справ (за винятком невідкладних судових розглядів) та знімати їх з розгляду, зважати на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через залучення до функціонування критичної інфраструктури, вступ до лав Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв`язку з небезпекою для життя.

Відповідно до наказу голови Донецького окружного адміністративного суду від 26.02.2022 №14/І-г «Про запровадження особливого режиму роботи Донецького окружного адміністративного суду у вигляді дистанційної роботи» запроваджено особливий режим роботи для суддів Донецького окружного адміністративного суду у вигляді дистанційної роботи з 26.02.2022 до закінчення воєнного стану, і до дня відновлення роботи суду у звичайному режимі.

Враховуючи активні бойові дії на території Донецької області та з метою недопущення випадків загрози життю, здоров`ю і безпеці учасників справи, режим роботи суду встановлений наступним чином: прийом вхідної кореспонденції та процесуальних документів здійснюється судом в підсистемі «Електронний суд» або через офіційну електронну адресу суду; розгляд справ у судових засіданнях за участю сторін не здійснюється до усунення обставин, які в умовах воєнної агресії проти України зумовлюють загрозу життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів, суддів та працівників апарату суду.

Відповідно до пункту 3 ч. 3 статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Також слід зазначити, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, заперечення, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

Таким чином враховуючи вищезазначене, суд дійшов до висновку, що про дату наступного засідання учасників справи буде повідомлено додатково.

Керуючись статями 44, 180, 181, 183, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження за адміністративним позовом Головного управління ДПС в Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінагрогруп» про стягнення податкового боргу.

Про дату судового розгляду по суті учасників справи буде повідомлено додатково.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирають законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя І.О. Голошивець

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110917260
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —200/12418/21

Рішення від 14.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 17.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 02.02.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 27.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні