Ухвала
від 17.05.2023 по справі 711/7003/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

711/7003/22

2/712/1186/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без розгляду

17 травня 2023 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

судді Борєйко О.М.

за участю секретаря судового засідання Чорнуцької І.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Соснівського районного суду м. Черкаси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, про зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 26 січня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено судове засідання.

До Соснівського районного суду м. Черкаси надійшла заява позивача про залишення позовної заяви без розгляду.

Позивач в судове засідання не з`явилася, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, в разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі, якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Оскільки судове засідання здійснювалось за відсутності учасників судового процесу, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали цивільної справи, врахувавши заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду, суд приходить до наступного.

Згідно з п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Підстав для відмови у задоволенні заяви позивача про залишення його позовної заяви без розгляду - не встановлено.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутись до суду повторно.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 43, 247, 257, 260, 261, 353 Цивільного процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, про зобов`язання вчинити дії, задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Орган опіки та піклування в особі Ротмистрівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, про зобов`язання вчинити дії, залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

В разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О.М. Борєйко

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110932634
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —711/7003/22

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні