Ухвала
від 22.05.2023 по справі 824/518/17-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 травня 2023 р. м. Чернівці Справа № 824/518/17-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Анісімова О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про зауваження щодо технічного запису і протоколу судового засідання в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, Міністерства культури та інформаційної політики України, треті особи - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , про визнання протиправною бездіяльність, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Чернівецького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 824/518/17-а за позовом ОСОБА_1 до Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, Міністерства культури та інформаційної політики України, треті особи - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , про визнання протиправною бездіяльність, в якому позивач просила:

- визнати протиправною бездіяльність Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації щодо невжиття заходів охорони культурної спадщини для припинення будівельних робіт по АДРЕСА_1 , здійснення яких порушує режим збереження історичного середовища в межах комплексної охоронної зони та центрального історичного ареалу міста Чернівці;

- визнати протиправним та скасувати погодження Міністерством культури України від 11.01.2017 р. робочого проекту "Будівництво житлового будинку з приміщеннями торгового призначення та перукарським кабінетом по АДРЕСА_1 ", замовник - ОСОБА_2

25.11.2022 року судом увалено рішення, яким у задоволенні позову ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльність Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації щодо невжиття заходів охорони культурної спадщини для припинення будівельних робіт по АДРЕСА_1 , здійснення яких порушує режим збереження історичного середовища в межах комплексної охоронної зони та центрального історичного ареалу міста Чернівці, відмовлено повністю.

10.05.2023 року від ОСОБА_1 та ОСОБА_3 (далі заявники) до суду надійшла спільна заява про роз`яснення, згідно змісту якої просять роз`яснити:

- яким чином суд встановлював осіб під час засідання 25.11.2022 року?

- в якому саме місці засідання від 25.11.2022 року (технічний запис: хвилина, секунда) ми давали відповідь, що зміст рішення та ухвали нам зрозумілий?

- з якою метою суд подає недостовірну інформацію та фіксує її в журналі засідання?

В обґрунтування поданої заяви заявники вказують, що згідно зі змістом журналу засідання від 25.11.2022 р. (т.5, а.с. 150) позивач ОСОБА_1 та третя особа ОСОБА_3 були присутні під час засідання та на запитання Суду «Чи зрозуміли сторони зміст рішення та ухвали?» відповідали, що зрозуміли. Натомість ані позивач Провоторова, ані третя особа ОСОБА_4 не брали участь в цьому засіданні (були відсутні), так як на попередньому засіданні 24.11.2022 року під час судових дебатів головуючий суддя попередив, що видаляється в нарадчу кімнату і рішення буде проголошено наступного дня та зазначив, що явка необов`язкова, так як наша присутність вже ні на що не повпливає.

Розглянувши вказану заяву, суд виходить з наступного.

Відповідно до положень статті 231 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) учасники справи мають право ознайомитися із технічним записом і протоколом судового засідання та протягом п`яти днів з дня проголошення рішення у справі подати до суду письмові зауваження щодо їх неповноти або неправильності (частина 1).

Головуючий розглядає зауваження щодо технічного запису і протоколу судового засідання не пізніше п`яти днів з дня їх подання в порядку письмового провадження. За ініціативою суду розгляд зауважень щодо технічного запису і протоколу судового засідання може здійснюватися у судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2).

Розглянувши зауваження, суд постановляє ухвалу, якою враховує зауваження або мотивовано відхиляє їх (частина 3).

У разі пропущення строку подання зауважень і відсутності підстав для його поновлення головуючий залишає їх без розгляду (частина 4).

Як видно зі змісту часини 1 статі 231 КАС України учасники справи мають право подати до суду письмові зауваження щодо неповноти або неправильності технічного запису і протоколу судового засідання. Однак, положеннями вказаної статті наголошено на тому, що такі зауваження мають бути подані протягом п`яти днів з дня проголошення рішення у справі (у даному випадку такий строк обраховується починаючи з 25.11.2022 року).

По своїй суті подана заява полягає у наявності у заявників зауважень щодо протоколу судового засідання від 25.11.2022 року, а тому таку заяву належало подати протягом п`яти днів з дня проголошення рішення у справі.

Враховуючи, що заявниками пропущено строк подачі письмових зауважень щодо неповноти або неправильності технічного запису і протоколу судового засідання, а також не повідомлено суду підстав для його поновлення, то суд вважає, що подана заява підлягає залишенню без розгляду на підставі частини 4 статті 231 КАС України.

На підставі наведеного та керуючись статтями 231, 241, 243, 248, 254 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_3 про зауваження щодо технічного запису і протоколу судового засідання залишити без розгляду.

Згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до статей 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Суддя О.В. Анісімов

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено24.05.2023
Номер документу111011899
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/518/17-а

Ухвала від 03.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Ухвала від 03.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Постанова від 03.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Постанова від 03.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Ухвала від 12.07.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні