Ухвала
від 22.05.2023 по справі 522/2844/22
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/2844/22

Провадження № 2/522/1530/23

УХВАЛА

про відмову у проведенні судового засідання в режимі відеоконференції

22 травня 2023 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Павлик І.А., розглянувши заяву представника відповідача адвоката Семенова Андрія Дмитровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яканезаявляє самостійнихвимогщодопредмету спору ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією сім`єю без укладення шлюбу, визнання права власності на спільне майно подружжя та поділ майна подружжя та запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яканезаявляє самостійнихвимогщодопредмету спорунасторонівідповідача державний нотаріус Приморської державної нотаріальної контори у м. Одеса Арабаджи Катерина Георгіївна про зміну черговості одержання права на спадкування та запозовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа,яканезаявляє самостійнихвимогщодопредмету спорунастороніпозивача ОСОБА_2 , третя особа,яканезаявляє самостійнихвимогщодопредмету спорунасторонівідповідача державний нотаріусПриморської державноїнотаріальної конториу м.Одеса АрабаджиКатерина Георгіївна про визнання майна спільною сумісною власністю,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Приморського районного суду м. Одеси Павлик І.А. перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією сім`єю без укладення шлюбу, визнання права власності на спільне майно подружжя та поділ майна подружжя та запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна сторонівідповідача державний нотаріус Приморської державної нотаріальної контори у м. Одеса Арабаджи Катерина Георгіївна про зміну черговості одержання права на спадкування та запозовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна стороніпозивача ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна сторонівідповідача державний нотаріус Приморської державної нотаріальної контори у м. Одеса Арабаджи Катерина Георгіївна про визнання майна спільною сумісною власністю.

Чергове судове засідання у справі призначено на 14 год. 00 хв. 24 травня 2023 року.

16.05.2023 на електронну пошту суду від представника ОСОБА_2 адвоката СеменоваА.Д. надійшла заява, у якій він просить суд провести судове засідання, яке призначене 24.05.2023 на 14год.00хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Дослідивши матеріали зазначеної заяви, суд вважає, що вона не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з ч. 2 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

При цьому, належним доказом надсилання копії заяви в той самий строк іншим учасникам справи є опис вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), надані в оригіналі.

Згідно з п. 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Судом встановлено, що заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подано представником відповідача без надання доказів її надіслання іншим учасникам у справі, тому суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви.

Керуючись ст.ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви представника ОСОБА_2 адвоката СеменоваАндрія Дмитровича про участь у судовому засіданні, призначеному на 14 год. 00 хв. 24 травня 2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Павлик

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111032860
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —522/2844/22

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні