Ухвала
від 02.05.2023 по справі 446/1734/22
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/1734/22 Провадження № 2/450/367/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

02 травня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Данилів Є.О.

при секретарі Ориняк Н.М.

з участю представника відповідача Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Хурдепи С.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пустомити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Головного управління державної казначейської служби України у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Приватне підприємство «Транс - спорт» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної бездіяльністю працівників Пустомитівського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

встановив:

як вбачається з долученої до матеріалів справи копії постанови про передачу виконавчого провадження від 30.01.2023 року виконавче провадження №55799422 щодо примусового виконання виконавчого листа №450/1253/17, виданого Пустомитівським районним судом Львівської області 09.02.2018 року, щодо стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліментів на утримання дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , в розмірі 1/ 2 частки від усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожну дитину щомісячно, починаючи з 05.05.2017 року і до досягнення дітьми повноліття. 30.01.2023 згідно Постанови про передачу виконавчого провадження, було передано у Кам`янка-Бузький відділ державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, у зв`язку з тим, що боржник ОСОБА_2 проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно п. 6 ч.2 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 3ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Відповідно до ч. 1, 2, 4 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Враховуючи, той факт, що копія зазначеного вище виконавчого провадження, самостійно витребуване бути не може, може підтвердити або спростувати викладені учасниками справи обставини, а також необхідність своєчасного повного та всебічного дослідження обставин справи та прийняття остаточного рішення у справі, з урахуванням того, що вказані позивачем докази стосуються предмету доказування, сторони покликаються на ці докази у своїх заявах та запереченнях, суд прийшов до висновку про необхідність огляду виконавчого провадження у судовому засіданні, тому його копію завірену належним чином читабельної форми слід витребувати у законного володільця.

На підставі наведеного та керуючись ст. 259- 261 ЦПК України, суд,-

постановив:

витребувати в Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції належним чином засвідчені копії (читабельної форми) матеріалів виконавчого провадження ВП № 55799422.

Ухвалу суду для її виконання невідкладно надіслати:

Кам`янка-Бузькому відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (80400, Львівська обл., Львівський р-н, місто Кам`янка-Бузька, вулиця Ярослава Мудрого, будинок 17 б).

Зобов`язати виконавця цієї ухвали суду:

надіслати витребовувані судом матеріали до Пустомитівського районного суду Львівської області (м. Пустомити, вул. М. Грушевського, 35, Львівська область) протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали суду;

у разі неможливості виконати цю ухвалу суду з об`єктивних причин повідомити про це суд негайно.

Роз`яснити виконавцеві цієї ухвали суду, що за умисне не виконання рішення (ухвали) суду встановлено кримінальну відповідальність (ст. 382 КК України).

Роз`яснити позивачеві, що згідно п. 9 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Ухвала виконується негайно в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяЄ. О. Данилів

Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111039990
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —446/1734/22

Рішення від 29.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні