Ухвала
від 23.05.2023 по справі 911/2295/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" травня 2023 р. Справа № 911/2295/22

За заявою боржника ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 )

про неплатоспроможність

Суддя Лутак Т.В.

Представники: не викликалися

Обставини справи:

У провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа № 911/2295/22 за заявою ОСОБА_1 про неплатоспроможність.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 08.12.2022 відкрито провадження у справі № 911/2295/22 про неплатоспроможність ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 121 Кодексу України з процедур банкрутства, введено процедуру реструктуризації боргів боржника та призначено керуючим реструктуризацією боргів боржника - ОСОБА_1 арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1732 від 11.11.2015; адреса офісу: 01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд. 16/108, оф. 17).

Офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 здійснено 09.12.2022, номер публікації якого 69681.

Постановою Господарського суду Київської області від 09.03.2023 припинено процедуру реструктуризації боргів боржника - ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) та припинено повноваження арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича як керуючого реструктуризацією боргів боржника - ОСОБА_1 ; визнано банкрутом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) та введено процедуру погашення боргів боржника - ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ); призначено керуючим реалізацією майна ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1732 від 11.11.2015; адреса офісу: 01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд. 16/108, оф. 17; адреса для листування: АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ); зобов`язано керуючого реалізацією у строк до 07.04.2023 спільно з боржником провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість, відомості про що надати суду; зобов`язано керуючого реалізацією: 1) здійснити процедуру погашення боргів боржника в порядку, встановленому Кодексом України з процедур банкрутства; 2) надати суду документально підтверджений звіт про виконану роботу з інформацією про фінансове становище і майно боржника при проведенні процедури погашення боргів боржника станом на день подання звіту.

Офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника - ОСОБА_1 банкрутом та введення процедури погашення боргів боржника здійснено судом 10.03.2023, номер публікації якого 70207.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 10.04.2023 визнано вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_1 у розмірі 932 317, 68 грн.

До господарського суду Київської області від керуючого реалізацією майна боржника арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича надійшло клопотання вих. № 02-109/55 від 18.05.2023 (вх. № 9817/23 від 19.05.2023) про витребування інформації, у якому він просить суд витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «БІ.ЕН.ТЕКНОЛОДЖІ СЕРВІСЕС»:

- інформацію про баланс криптогаманця боржника - фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_1 ), який відкритий на криптовалютній біржі Binance, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату надання інформації;

- інформацію чи здійснювалася боржником - фізичною особою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_1 ) торгівля на криптовалютній біржі Binance будь-якими криптоактивами за період з 01.01.2020 по дату надання інформації. У випадку, якщо така торгівля відбувалась, надати інформацію про відчуження/придбання криптоактивів, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату відчуження/придбання;

- інформацію про баланс криптогаманця чоловіка боржника - фізичної особи ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_2 ), який відкритий на криптовалютній біржі Binance, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату надання відповіді;

- інформацію чи здійснювалась чоловіком боржника - фізичною особою ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_2 ) торгівля на криптовалютній біржі Binance будь-якими криптоактивами за період з 01.01.2020 по дату надання інформації. У випадку, якщо така торгівля відбувалась, надати інформацію про відчуження/придбання криптоактивів, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату відчуження/придбання.

Суд, розглянувши вищезазначене клопотання та матеріали справи, зазначає таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Частиною 2 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий зобов`язаний здійснювати заходи щодо захисту майна боржника.

Відповідно до ч. 8 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних.

Згідно з ч. 1 ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий у справі про неплатоспроможність фізичної особи користується всіма правами арбітражного керуючого відповідно до законодавства, у тому числі має право: запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою щодо майна боржника - фізичної особи, у тому числі які містять конфіденційну інформацію та/або банківську таємницю; отримувати інформацію про рух коштів на рахунках/електронних гаманцях боржника відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність», Закону України «Про платіжні послуги».

Частиною 2 ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий у справі про неплатоспроможність фізичної особи зобов`язаний: організувати виявлення та складання опису майна боржника (проведення інвентаризації), визначити його вартість; сформувати ліквідаційну масу; виконувати функції з управління та розпорядження майном боржника; здійснювати інші повноваження відповідно до законодавства.

Відповідно до частин 1-3 ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства майно боржника, що підлягає реалізації у процедурі погашення боргів боржника, складає ліквідаційну масу. До складу ліквідаційної маси включається все майно боржника, що перебуває у його власності, а також те, що буде отримано боржником у власність після визнання його банкрутом і до завершення процедури погашення боргів боржника, крім майна, визначеного частинами шостою і сьомою цієї статті та статтею 132 цього Кодексу. До складу ліквідаційної маси може бути включено майно, що є часткою боржника у спільній власності. У такому разі відбувається виділення частки боржника із спільного майна за правилами, передбаченими цивільним законодавством.

Згідно з ч. 4 ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства з моменту визнання боржника банкрутом розпорядження усіма правами щодо майна, включеного до складу ліквідаційної маси, здійснює керуючий реалізацією від імені боржника.

Частиною 5 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 3 та ч. 4 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтвердженні певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Частиною 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З матеріалів справи вбачається, що з метою виконання повноважень, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства, керуючим реалізацією майна боржника арбітражним керуючим ОСОБА_4 було надіслано запит до Товариства з обмеженою відповідальністю «БІ.ЕН.ТЕКНОЛОДЖІ СЕРВІСЕС» про надання інформації щодо боржника - фізичної особи ОСОБА_1 та її чоловіка ОСОБА_3 .

У відповідь арбітражному керуючому Демчану Олександру Івановичу надійшов лист, у якому повідомлено про те, що для розкриття відповідної інформації та облікових записів потрібен судовий наказ від компетентної юрисдикції, у якому буде вказано точний запит та/або судову заборону.

З огляду на вищезазначене, враховуючи наявні у справі документи, характер спірних правовідносин, зважаючи на завдання та основні засади господарського судочинства, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання керуючого реалізацією майна боржника арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича вих. № 02-109/55 від 18.05.2023 (вх. № 9817/23 від 19.05.2023) про витребування інформації, оскільки вказані у ньому інформація та докази мають важливе значення для розгляду даної справи і встановлення фактичних обставин щодо активів боржника.

Керуючись статтями 2, 12, 114, 131 Кодексу України з процедур банкрутства та статтями 2, 81, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання керуючого реалізацією майна боржника арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича вих. № 02-109/55 від 18.05.2023 (вх. № 9817/23 від 19.05.2023) про витребування інформації задовольнити.

2. Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «БІ.ЕН.ТЕКНОЛОДЖІ СЕРВІСЕС» (01135, місто Київ, вулиця Золотоустівська, будинок 23А; ідентифікаційний код - 43573757; електронні пошти: case@binance.com, legal@binance.com):

- інформацію про баланс криптогаманця боржника - фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_1 ), який відкритий на криптовалютній біржі Binance, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату надання інформації;

- інформацію чи здійснювалася боржником - фізичною особою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_1 ) торгівля на криптовалютній біржі Binance будь-якими криптоактивами за період з 01.01.2020 по дату надання інформації. У випадку, якщо така торгівля відбувалась, надати інформацію про відчуження/придбання криптоактивів, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату відчуження/придбання;

- інформацію про баланс криптогаманця чоловіка боржника - фізичної особи ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_2 ), який відкритий на криптовалютній біржі Binance, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату надання відповіді;

- інформацію чи здійснювалась чоловіком боржника - фізичною особою ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 ; дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_2 ) торгівля на криптовалютній біржі Binance будь-якими криптоактивами за період з 01.01.2020 по дату надання інформації. У випадку, якщо така торгівля відбувалась, надати інформацію про відчуження/придбання криптоактивів, зазначивши найменування криптоактивів, кількість криптоактивів та їх вартість станом на дату відчуження/придбання.

3. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «БІ.ЕН.ТЕКНОЛОДЖІ СЕРВІСЕС» (01135, місто Київ, вулиця Золотоустівська, будинок 23А, ідентифікаційний код - 43573757) направити суду та керуючому реалізацією майна боржника - фізичної особи ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) арбітражному керуючому Демчану Олександру Івановичу (01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд. 16/108, кабінет № 17; demchan89@ukr.net) витребувану судом інформацію.

4. Попередити Товариство з обмеженою відповідальністю «БІ.ЕН.ТЕКНОЛОДЖІ СЕРВІСЕС» про те, що невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

5. Копію даної ухвали направити учасникам провадження у справі № 911/2295/22 та Товариству з обмеженою відповідальністю «БІ.ЕН.ТЕКНОЛОДЖІ СЕРВІСЕС» (01135, місто Київ, вулиця Золотоустівська, будинок 23А; ідентифікаційний код - 43573757; електронні пошти: case@binance.com, legal@binance.com).

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу підписано 23.05.2023.

Суддя Т.В. Лутак

Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111051615
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність

Судовий реєстр по справі —911/2295/22

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Постанова від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні