Ухвала
від 24.05.2023 по справі 177/874/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/874/23

Провадження № 2/177/416/23

У Х В А Л А

24.05.2023

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Березюк М. В. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (вул. Софіївська буд.16 с. Шевченківське, Криворізького району, Дніпропетровської області), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

02.05.2023 представник позивача звернувся до суду з позовом, в якому просив суд визначити позивачу додатковий строк тривалістю 3 місяці, достатній для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 04 травня 2023 вказану позовну заяву було залишено без руху у зв`язку із невідповідністю вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України та представнику позивача надано строк для усунення недоліків позову, зазначених в ухвалі суду.

На виконання ухвали суду 08.05.2023 представником позивача подано до суду уточнену позовну заяву, якою до участі у справі в якості відповідача залучено ОСОБА_2

24.05.2023 до суду надійшли відомості з Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області щодо зареєстрованого місця проживання відповідача, згідно яких відповідач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 30, 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Оскільки відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, вказана справа має розглядатися в загальному позовному провадженні.

Одночасно з поданням позову представник позивача надав суду заяву про витребування доказів, а саме про витребування з Шостої криворізької державної нотаріальної контори повного витягу з ДРАЦС громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та витребування з Софіївського відділу ДРАЦС у Криворізькому районі Дніпропетровської області ПМУ Міністерства юстиції ( м. Одеса) належним чином засвідчену копію актового запису про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане позивачем разом з поданням позовної заяви.

У разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Ознайомившись із вказаним клопотанням суд вважає, що воно підлягає частковому задоволенню. Так, суд вважає за необхідне витребувати з Шостої криворізькоїдержавної нотаріальноїконтори копіюспадкової справи,заведеної післясмерті ОСОБА_3 для повногоз`ясування обставинсправи,яка відповідномає міститимей документ,про витребуванняякого просивпозивач.Що стосуєтьсяклопотання провитребування доказівз відділуДРАЦС тов ційчастині клопотанняпідлягає задоволенню,оскільки вказанийдоказ маєсуттєве значеннядля справита всилу правовоїприроди неможе бутиотриманий позивачемсамостійно.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 187, 260-261, п.2 ч.4 ст. 274, 353 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (вул. Софіївська буд.16 с. Шевченківське, Криворізького району, Дніпропетровської області), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини.

Призначити підготовче засідання на 28.06.2023, о 11:30 годині, у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал № 2).

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати з Шостоїкриворізької державноїнотаріальної контори копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати зСофіївського відділуДРАЦС уКриворізькому районіДніпропетровської областіПМУ Міністерстваюстиції (м.Одеса) належним чином засвідчену копію актового запису про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В іншій частині клопотання про витребування доказів залишити без задоволення.

Витребувані докази надати до суду у строк до 26.06.2023 року.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів, а також Шостій криворізькій державній нотаріальній контор/, Софіївський відділ ДРАЦС у Криворізькому районі Дніпропетровської області - для виконання в частині витребування доказів.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву відповідно до ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу й суду, з підтвердженням такого направлення позивачу.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо розгляду справи учасники справи можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет: https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.В. Березюк

Дата ухвалення рішення24.05.2023
Оприлюднено26.05.2023
Номер документу111055765
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —177/874/23

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Березюк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні