Ухвала
від 25.05.2023 по справі 2-48/11
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25.05.2023 Справа № 2-48/11

6/469/9/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2023 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Гапоненко Н.О.,

за участю секретаря судового засідання - Потриваєвої М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого державного виконавця Березанського відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Журавльової Ірини Олександрівни про видачу дубліката виконавчого документа, -

в с т а н о в и в:

Старший державний виконавець Березанського відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Журавльова І.О. 08 березня 2023 року звернулась до суду із поданням про видачу дубліката виконавчого листа, виданого Березанським районним судом Миколаївської області 17 січня 2011 року у справі № 2-48 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 (змінила прізвище на ОСОБА_3 ) аліментів на утримання доньки, посилаючись на втрату оригіналу виконавчого листа у період після винесення постанови державного виконавця про закінчення виконавчого провадження від 24 березня 2021 року, яка скасована начальником відділу ДВС 24 березня 2023 року.

Учасники справи у судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

Оскільки матеріали справи містять всі необхідні відомості, суд вважав можливим провести розгляд справи без особистої участі осіб, що не з`явилися.

Дослідивши матеріали цивільної справи та подання, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Рішенням Березанського районного суду Миколаївської області від 04 січня 2011 року у справі № 2-48/11 позовні вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів задоволено; стягнуто з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 (у подальшому змінила прізвище на ОСОБА_3 ) аліменти на утримання дитини доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі частини від усіх видів заробітку(доходу), але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 08 грудня 2010 року і до досягнення дитиною повноліття.

За вказаним рішенням судом видано три виконавчі листи; виконавчий лист про стягнення аліментів видано позивачу, виконавчий лист про стягнення судового збору у дохід держави направлено до ДПІ; виконавчий лист про стягнення з відповідача витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи направлено до ВДВС Березанського РУЮ (а.с.24-26).

Виконавчий лист за вказаним рішенням про стягнення аліментів перебував на виконанні у Березанському відділі Державної виконавчої служби.

24 березня 2021 року в.о. начальника Березанського відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Агіровою В.О. винесено постанову про закінчення виконавчого провадження 24786929 за закінченням строку виконання виконавчого документу, заборгованість станом на 07 листопада 2020 року складала 93831,90 грн. (а.с.39).

Відповідно до супровідного листа, копію постанови направлено сторонам виконавчого провадження.

Відомості про повернення виконавчого листа до суду державним виконавцем не надані, у матеріалах справи будь-які відомості про виконання чи повернення виданих за рішенням суду від 04 січня 2011 року виконавчих листів відсутні.

Зазначене вище свідчить, на думку суду, про недоведення державним виконавцем викладених ним обставин щодо втрати виконавчого листа.

20 лютого 2023 року старшим державним виконавцем Березанського відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Журавльовою І.О. на підставі постанови начальника вказаного відділу Гадюкової Н.В. про скасування постанови про закінчення виконавчого провадження від 20 лютого 2023 року відновлено виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 2-48, виданого 17 січня 2011 року (а.с.41).

Відповідно до п.17.4 Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Відповідно до ч.3 ст.12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров`я, втрати годувальника тощо може бути пред`явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

Строк пред"явлення виданого за рішенням суду від 04 січня 2011 року виконавчого листа про стягнення аліментів на утримання дитини доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , закінчився з досягненням дитиною повноліття ІНФОРМАЦІЯ_2 .

За такого підстави для видачі дубліката виконавчого листа відсутні.

Суд враховує відповідний правовий висновок, викладений Великою Палатою Верховного Суду у постанові від 21 серпня 2019 року у справі № 2-836/11 (провадження № 14-308цс19), згідно з яким якщо строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання не сплив або суд його поновив, то заява про видачу дубліката цього документа, який втрачений, вважається поданою у межах встановленого для пред`явлення його до виконання строку. Натомість, коли строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання сплив, і суд його не поновив, то за результатами розгляду заяви про видачу дубліката втраченого виконавчого документа суд відмовляє у задоволенні цієї заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.4, 12, 258-261, п.17.4 Перехідних положень ЦПК України, суд-

постановив:

У задоволенні подання старшого державного виконавця Березанського відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Журавльової Ірини Олександрівни про видачу дубліката виконавчого документа відмовити.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п"ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями)

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено26.05.2023
Номер документу111079773
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-48/11

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 22.08.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Постанова від 25.08.2021

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Постанова від 25.08.2021

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Гіда О. С.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Гіда О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні