Ухвала
від 24.05.2023 по справі 352/366/23
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/366/23

Провадження № 2/352/282/23

У Х В А Л А

про об`єднання зустрічного позову в одне провадження

24 травня 2023 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої- судді Хоминець М. М.

з участю секретаря Гундич Г. В.

представників сторін - адвокатів Синишина П. Є., Дудорової О. О.

під час розгляду в підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі суду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності, визнання незаконними та скасування рішення, свідоцтва про право власності,

у с т а н о в и в:

Позивачка звернулася до суду з позовом до відповідачів про визнання права власності, визнання незаконними та скасування рішення, свідоцтва про право власності, у якому просила: 1) визнати недійсним рішення виконавчого комітету Тисменицької районної ради народних депутатів Івано-Франківської області від 14.06.1989 № 111 у частині визнання за ОСОБА_3 права власності на будинковолодіння по АДРЕСА_1 ; 2) визнати недійсним свідоцтво про право власності на будинковолодіння по АДРЕСА_1 , видане 30.06.1989 року виконавчим комітетом Узинської сільської ради ОСОБА_3 ; 3) визнати за нею право власності на частину будинковолодіння по АДРЕСА_1 у порядку спадкування за заповітом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Ухвалою від 15.03.2023 суддя відкрила провадження у даній справі та призначила підготовче засідання у рамках її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 адвокат Дудорова О. О. 23.05.2023 подала зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, та визнання права власності на спадкове майно, у якій просила: 1) встановити факт, що ОСОБА_2 прийняв спадщину після смерті свого батька ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , шляхом вступу в управління або володіння спадковим майном; 2) визнати за ОСОБА_2 право власності на 21/24 частину будинковолодіння по АДРЕСА_1 з підстав належності 1/6 у порядку спадкування після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 батька ОСОБА_5 та 17/24 у порядку спадкування після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 матері ОСОБА_3 .

Представник відповідача ОСОБА_2 адвокат Дудорова О. О. у підготовчому засіданні просила об`єднати зустрічний позов в одне провадженняз первісним позовом.

Представник позивача адвокат Синишин П. Є. у підготовчому засіданні не заперечував щодо об`єднання зустрічного позову з первісним позовом в одне провадження.

Представники відповідачів за первісним позовом Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області та Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час і місце підготовчого засідання повідомлялися належним чином.

Заслухавши учасників справи, суд приходить до висновку про доцільність об`єднання зустрічного позову з первісним, виходячи з таких підстав.

Згідно вимог ч. 2, 3 ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

З урахуванням викладеного, враховуючи, що обидва позови є взаємопов`язаними і спільний їх розгляд є доцільним, оскільки вони виникли з одних правовідносин, задоволення зустрічного позову може виключити частково задоволення первісного позову, суд приймає зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом.

На підставі наведеного, керуючись ст. 193, 197, 260-261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, та визнання права власності на спадкове майно об`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності, визнання незаконними та скасування рішення, свідоцтва про право власності.

Об`єднаній справі присвоїти єдиний номер № 352/366/23.

Відповідач за зустрічним позовом вправі подати у строк до 20.06.2023 письмовий відзив з викладом заперечення проти позову, який має відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Підготовче засідання відкласти на 14.00год 28червня 2023року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Марія ХОМИНЕЦЬ

Дата ухвалення рішення24.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111092914
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності

Судовий реєстр по справі —352/366/23

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні