Ухвала
від 16.11.2023 по справі 352/366/23
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/366/23

Провадження № 2/352/282/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

16 листопада 2023 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої- судді Хоминець М. М.

з участю секретаря Гундич Г. В.,

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності, визнання незаконними та скасування рішення, свідоцтва про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно,

у с т а н о в и в:

Позивачка ОСОБА_1 28.02.2023 звернулася до суду з позовом до відповідачів про визнання права власності, визнання незаконними та скасування рішення, свідоцтва про право власності, у якому просила: 1) визнати недійсним рішення виконавчого комітету Тисменицької районної ради народних депутатів Івано-Франківської області від 14.06.1989 № 111 у частині визнання за ОСОБА_3 права власності на будинковолодіння по АДРЕСА_1 ; 2) визнати недійсним свідоцтво про право власності на будинковолодіння по АДРЕСА_1 , видане 30.06.1989 року виконавчим комітетом Узинської сільської ради ОСОБА_3 ; 3) визнати за нею право власності на частину будинковолодіння по АДРЕСА_1 у порядку спадкування за заповітом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Ухвалою від 15.03.2023 суддя відкрила провадження у справі та призначила підготовче засідання у рамках її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 адвокат Дудорова О. О. 23.05.2023 подала зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, та визнання права власності на спадкове майно, у якій просила: 1) встановити факт, що ОСОБА_2 прийняв спадщину після смерті свого батька ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , шляхом вступу в управління або володіння спадковим майном; 2) визнати за ОСОБА_2 право власності на 21/24 частину будинковолодіння по АДРЕСА_1 з підстав належності 1/6 у порядку спадкування після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 батька ОСОБА_5 та 17/24 у порядку спадкування після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 матері ОСОБА_3 .

Ухвалою від 24.05.2023 суд об`єднав зустрічний позов в одне провадження з первісним позовом.

Представник позивачки за первісним позовом адвокат Синишин П. Є. у поданій суду заяві просив закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 адвокат Дудорова О. О. у поданій суду заяві не заперечувала щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Представники відповідачів за первісним позовом Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області та Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час і місце підготовчого засідання повідомлялися належним чином, не повідомили суду про причини неявки, не подали відзиви.

З огляду на відсутність підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, ухвалення рішення за результатами підготовчого провадження, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. 197, 200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовчепровадження усправі запозовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Івано-Франківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності, визнання незаконними та скасування рішення, свідоцтва про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 18грудня 2023року о16год 00хв у приміщенні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області (м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 150) з викликом учасників справи.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Марія ХОМИНЕЦЬ

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114951397
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення, визнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —352/366/23

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні