Ухвала
від 25.05.2023 по справі 509/519/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/519/23

УХВАЛА

25 травня 2023 року суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Жученка Руслана Олеговича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в цивільній справі № 509/519/23 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Феміда та Немезіда» до ОСОБА_1 третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Фролова Руслана Валеріївна про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна недійсним,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., перебуває цивільна справа за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Феміда та Немезіда» до ОСОБА_1 третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Фролова Руслана Валеріївна про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна недійсним.

23.05.2023 року за вх № 9024/23 до суду надійшло клопотання представника відповідача адвоката Жученка Р.О. в якому він просить провести судове засідання призначене на 29.05.2023 року о 11:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за його участі. Обґрунтував клопотання тим, що представник не може приймати особисто участь у справі в приміщенні суду, проте бажає представляти інтереси відповідача в судовому засіданні. А тому просить надати йому можливість прийняти участь у справі в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів в даному засіданні та в усіх наступних.

Суддя, дослідивши матеріали цивільної справи, вивчивши доводи представника відповідача викладені у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 5 ст. 4 ЦПК України, жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч.3, 4 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Оскільки клопотання у проведенні судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтоване, а саме обґрунтовано неможливість представника відповідача прибути в судове засідання особисто і наявності технічної можливості, дотримання строку, протягом якого може бути подано таке клопотання, для забезпечення оперативності цивільного судочинства, дотримання розумних строків розгляду справи, клопотання подане в інтересах відповідача її представником про призначення судового засідання в режимі відеоконференції, підлягає задоволенню.

При цьому, необхідно звернути увагу на те, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», необхідно дотриматись інструкції, розміщеної за посиланням: https://court.gov.ua/press/news/928380.

Керуючись ст.212, 261, ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача адвоката Жученка Руслана Олеговича - задовольнити.

Допустити представника відповідача адвоката Жученка Руслана Олеговича до участі у судовому засіданні призначеному на 29.05.2023 року о 11:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» у цивільній справі № 509/519/23 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Феміда та Немезіда» до ОСОБА_1 третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Фролова Руслана Валеріївна про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна недійсним.

Копію ухвали скерувати представнику відповідача - для відома та виконання.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за вебпосиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Є. М. Панасенко

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111111721
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу нерухомого майна недійсним

Судовий реєстр по справі —509/519/23

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні