Ухвала
від 25.05.2023 по справі 910/2381/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

25.05.2023Справа № 910/2381/21Господарський суд міста Києва, у складі судді Чинчин О.В., розглянувши матеріали

заяви про Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Конотопське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» заміну сторони виконавчого провадження за позовом Державного підприємства "Кролевецьке лісомисливське господарство" (41300, Сумська обл., Кролевецький р-н, місто Кролевець, ВУЛИЦЯ РАНКОВА, будинок 21) до за участю проТовариства з обмеженою відповідальністю «ПСП-ФАРМАН» (04074, місто Київ, ВУЛИЦЯ ЛУГОВА , будинок 9, офіс ПРИМІЩЕННЯ ЛІТЕРА П) Третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" (03150, м. Київ, вул. Антоновича, 127) стягнення безпідставно перерахованих грошових коштів в розмірі 43 440 грн. 00 коп.

Представники: без повідомлення представників сторін

ВСТАНОВИВ:

Державне підприємство «Кролевецьке лісомисливське господарство» звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПСП-ФАРМАН» про стягнення безпідставно перерахованих грошових коштів в розмірі 43 440 грн. 00 коп.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 20.09.2021 року по справі №910/2381/ позов Державного підприємства "Кролевецьке лісомисливське господарство" задоволено повністю. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "ПСП-ФАРМАН" на користь Державного підприємства "Кролевецьке лісомисливське господарство" безпідставно отримані грошові кошти у розмірі 43 440 грн. 00 коп. та судовий збір у розмірі 2 270 грн. 00 коп.

12.10.2021 року на виконання рішення Господарського суду міста Києва видано наказ.

24.05.2023 року через загальний відділ діловодства господарського суду (канцелярію) від Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Конотопське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження по справі №910/2381/21.

Суд, дослідивши заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження по справі №910/2381/21, приходить до висновку про повернення її без розгляду Заявнику, з огляду на наступне.

За приписами ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

В силу Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009 р., розрахунковий документ - (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) видається відправникові з додержанням вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" і підтверджує факт надання послуги відділенням зв`язку.

Згідно з п.п. 59, 61 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. № 270 "Про затвердження Правил надання послуг поштового зв`язку" внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Таким чином, належним доказом відправлення копії заяви та доданих до неї документів є опис вкладень в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) надані в оригіналі.

Суд зазначає, що Заявником на підтвердження надсилання учасникам справи копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження по справі №910/2381/21 та доданих до неї документів надано опис вкладення у цінний лист від 24.03.2023 р., фіскальний чек, накладну, надіслані на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «ПСП-ФАРМАН», а також опис вкладення у цінний лист від 18.05.2023 р., фіскальний чек, накладну, надіслані на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «ПСП-ФАРМАН» Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України".

Проте, на адресу Господарського суду міста Києва була подана заява Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Конотопське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження б/н від 18.05.2023 року по справі №910/2381/21.

З огляду на викладене суд позбавлений можливості дійти висновку про належне надіслання відповідачу копії заяви з доданими до неї документами.

Як визначено у п. 4 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, Суд приходить до висновку, що заява Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження по справі №910/2381/21 підлягає поверненню Заявнику без розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статями 170, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

ПОСТАНОВИВ

1. Заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження по справі №910/2381/21 повернути Заявнику без розгляду.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Північного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня її підписання.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 25 травня 2023 року.

Суддя О.В. Чинчин

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111121166
СудочинствоГосподарське
СутьДержавного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Конотопське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» заміну сторони виконавчого провадження за позовом Державного підприємства "Кролевецьке лісомисливське господарство" (41300, Сумська обл., Кролевецький р-н, місто Кролевець, ВУЛИЦЯ РАНКОВА, будинок 21) до

Судовий реєстр по справі —910/2381/21

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 09.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 25.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 31.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Рішення від 20.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 09.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чинчин О.В.

Ухвала від 10.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Данилова М.В.

Ухвала від 22.02.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Данилова М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні