Ухвала
від 09.05.2023 по справі 465/385/23
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/385/23

2/465/1696/23

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

09.05.2023 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді Величка О.В.

при секретарі Сподар І.М.,

з участю представника позивача ОСОБА_1 ,

при розгляді у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду у м. Львові цивільної справи за позовом Адвокатського об`єднання «Автопоміч» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості -

встановив:

У провадженні Франківського районного суду м. Львова перебуває справа за позовом Адвокатського об`єднання «Автопоміч» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

До суду надійшло клопотання відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів, а саме системи «easycon.com.ua» та власного електронно-цифрового підпису.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до вимогст.212ЦПКУкраїни суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ч. 4 ст.212ЦПКУкраїни визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість учасникам даної справи приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. ст. 212,260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання відповідача ОСОБА_2 про проведеннясудового засіданняу режимівідеоконференції уцивільній справіза позовомАдвокатського об`єднання«Автопоміч» до ОСОБА_2 простягнення заборгованості задовольнити.

Надати можливість учасникам справи брати участь у розгляді справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме системи «EasyCon», як у судовому засіданні 19.06.2023 року о 14.00 год., так і в подальших засіданнях суду.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПКУкраїни ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «easycon.com.ua», за веб-посиланням https://easycon.com.ua. згідно із наказом Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року № 169 «Про затвердження порядку роботи з технічними засобами відеоконференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду».

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Величко О.В.

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111165377
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —465/385/23

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні