Ухвала
від 25.05.2023 по справі 508/816/21
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 508/816/21

Провадження № 2/508/6/23

У Х В А Л А

Іменем України

"25" травня 2023 р. смт. Миколаївка

Суддя Миколаївського районного суду Одеської області Горобець В.Л., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Шевченка Максима Володимировича про проведення судового засідання по цивільній справі № 508/816/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРОС», Товариства з обмеженою відповідальністю «Раліївка», Товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра Грейн», третя особа: Зеленогірська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ), Татарбунарська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ) про визнання договору оренди землі недійсним, відшкодування вартості одержаного, в результаті його визнання недійсним, та скасування рішень про державну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі, у режимі відеоконференції.

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Миколаївського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа № 508/816/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРОС», Товариства з обмеженою відповідальністю «Раліївка», Товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра Грейн», третя особа: Зеленогірська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ), Татарбунарська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ) про визнання договору оренди землі недійсним, відшкодування вартості одержаного, в результаті його визнання недійсним, та скасування рішень про державну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі.

Розгляд справи відкладено на 11 годину 00 хвилин 30 травня 2023 року.

25 травня 2023 року до суду надійшла письмова заява представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Шевченка Максима Володимировича про проведення судового засідання по цивільній справі № 508/816/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРОС», Товариства з обмеженою відповідальністю «Раліївка», Товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра Грейн», третя особа: Зеленогірська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ), Татарбунарська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ) про визнання договору оренди землі недійсним, відшкодування вартості одержаного, в результаті його визнання недійсним, та скасування рішень про державну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі, у режимі відеоконференції.

У своїй заяві представник позивача ОСОБА_1 , адвокат Шевченко Максим Володимирович зазначає, що Миколаївський районний суд Одеської області знаходиться на значній відстані від місця проживання останнього, та труднощі пов`язані з не безпечним пересування під час воєнного стану в Україні, економічними труднощами (відсутність палива на АЗС), та відсітність рейсового автобусу, яким можна булоб приїздити до суду на певний час відсутній, тому, для більшої зручності, вважає за необхідне проводити судові засідання по зазначеній справі в режимі відеоконференції.

Просить суд задовольнити його заяву про проведення судових засідань у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положень про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

У відповідності до ч. ч.1,2,3,4,5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, вважає за необхідне, що заява представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Шевченка Максима Володимировича про проведення судового засідання по цивільній справі № 508/816/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРОС», Товариства з обмеженою відповідальністю «Раліївка», Товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра Грейн», третя особа: Зеленогірська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ), Татарбунарська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ) про визнання договору оренди землі недійсним, відшкодування вартості одержаного, в результаті його визнання недійсним, та скасування рішень про державну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі, підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 43, 212 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Шевченка Максима Володимировича про проведення судового засідання по цивільній справі № 508/816/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРОС», Товариства з обмеженою відповідальністю «Раліївка», Товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра Грейн», третя особа: Зеленогірська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ), Татарбунарська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ) про визнання договору оренди землі недійсним, відшкодування вартості одержаного, в результаті його визнання недійсним, та скасування рішень про державну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі, у режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання по цивільній справі № 508/816/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРОС», Товариства з обмеженою відповідальністю «Раліївка», Товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра Грейн», третя особа: Зеленогірська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ), Татарбунарська територіальна громада ( відділ державної реєстрації ) про визнання договору оренди землі недійсним, відшкодування вартості одержаного, в результаті його визнання недійсним, та скасування рішень про державну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі, яке призначено на 11 годину 00 хвилин 30 травня 2023 року, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Копію ухвали направити на електрону пошту Шевченка Максима Володимировича для можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференції ел. пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Горобець В.Л.

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111174793
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію договорів оренди й суборенди землі, у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —508/816/21

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Рішення від 22.06.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

Рішення від 22.06.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Горобець В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні