Ухвала
від 30.05.2023 по справі 638/3546/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/3546/23

Провадження № 2/638/2930/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Орос О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Харківської обласної військової адміністрації, Державного підприємства «Харківський завод електроапаратури», треті особи: Перша Харківська міська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Харківська міська рада, про зняття заборони відчуження з нерухомого майна,-

ВСТАНОВИВ:

27 квітня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Харківської обласної військової адміністрації, Державного підприємства «Харківський завод електроапаратури», треті особи: Перша Харківська міська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Харківська міська рада, про зняття заборони відчуження з нерухомого майна.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 28 квітня 2023 року вказану позовну заяву залишено без руху, надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня вручення цієї ухвали.

26 травня 2023 року на виконання ухвали Дзержинського районного суду м. Харкова від 28 квітня 2023 року надійшла заява ОСОБА_1 .

Позовна заява відповідає вимогам, що встановлені статтями 175-177 ЦПК України та підсудна Дзержинському районному суду м. Харкова. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, суд вважає за необхідне розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 30 ЦПК України, ст.ст. 175-177, 187, 190, 258-261, 353-354 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Харківської обласної військової адміністрації, Державного підприємства «Харківський завод електроапаратури», треті особи: Перша Харківська міська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Харківська міська рада, про зняття заборони відчуження з нерухомого майна.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити по справі підготовче засідання в приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова на «27» червня 2023 року об 11 год 30 хв.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Надіслати учасникам справи копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву, який має відповідати вимогам ст. 178, 191 ЦПК України п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам, що уразі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ст. 179 ЦПК України три дні з дня отримання відзиву на заяву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачам строк для подання заперечень, які мають відповідати вимогам ст. 180 ЦПК України три дні з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечень та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Встановити третім особам строк для надання пояснень, які мають відповідати вимогам ст. 181 ЦПК України - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Роз`яснити сторонам, що за їх клопотанням суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

Роз`яснити учасникам справи, що подання відзиву, відповіді на відзив та заперечень є правом учасників справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://dg.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Орос

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111178436
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —638/3546/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Орос О. В.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Орос О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні