Ухвала
від 30.05.2023 по справі 175/2428/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/2428/23

Провадження № 2/175/633/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

30 травня 2023 року смт. Слобожанське

Суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Заборський В.О., перевіривши відповідність вимогам Цивільного процесуального кодексу України позовної заяви ОСОБА_1 до Сільськогосподарського приватного підприємства «Чумаки» про припинення дії шляхом розірвання договору оренди земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

25.05.2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до СПП «Чумаки» про припинення дії шляхом розірвання договору оренди земельної ділянки площею 3,2900 га з кадастровим номером 1221488000-01-001-0208, розташованої на території Чумаківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області за обставин систематичного невнесення орендної плати у повному обсязі з урахуванням індексу інфляції, укладеного 12.11.2013 року між ОСОБА_2 , правонаступником якої є ОСОБА_1 та СПП «Чумаки», в особі директора ОСОБА_3 ..

Провадження по справі не може бути відкрито з огляду на наступне.

Відповідно до частини 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частиною 1 ст. 4 ЦПК України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до пункту 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Зміст позовних вимог - це певна форма захисту, яку просить позивач від суду. Під підставами позову, розуміють обставини, якими обґрунтовуються позовні вимоги. Виклад обставин підстави також необхідний для визначення тотожності позову, захисту відповідача від позову, зміни позову позивачем і, найголовніше - для визначення предмета доказування по даній справі.

ОСОБА_1 обґрунтовуючи свої позовні вимоги систематичною невиплатою орендної плати у повному розмірі, з урахуванням індексу інфляції, не зазначає час коли не виплачувалася орендна плата, у якому обсязі, і не гадано її відповідний розрахунок з урахуванням індексу інфляції за період невиплати. Крім того, не зазначені докази систематичної несплати орендної плати.

Крім того, частиною 5. ст. 177 ЦПК України передбачено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги. Але позивачем не додано до позовної заяви доказів, які свідчать про існування систематичної несплати відповідачем орендної плати у повному обсязі.

Частиною 1 ст.185ЦПК України визначено, щосуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху, про що повідомити позивача і надати йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали, а саме зазначити періоди та розмір невиплаченої орендної плати, надати обґрунтований розрахунок заборгованості орендної плати, з урахуванням індексу інфляції, яка не виплачена позивачу, та додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.175, 177,185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського приватного підприємства «Чумаки» про припинення дії шляхом розірвання договору оренди земельної ділянки - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви протягом строку, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали.

У разі якщо у встановлений строк вимоги ухвали суду будуть виконані, позовна заява буде вважатися поданою в день первісного її подання, а інакше заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Заборський

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111218176
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —175/2428/23

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Заборський В. О.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Заборський В. О.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Заборський В. О.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Заборський В. О.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Заборський В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні