Ухвала
від 01.06.2023 по справі 483/1398/21
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/1398/21

Провадження 2/483/40/2023

У Х В А Л А

про залучення правонаступника третьої особи

01червня 2023 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Рак Л.М.,

за участю секретаря Гречки С.Є.,

під часрозгляду увідкритому судовомузасіданнів залі суду цивільної справи за позовом заступника керівника Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Миколаївської районної державної адміністрації до Очаківської міської ради, ОСОБА_1 та Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області, третя особа державне підприємство «Миколаївське лісове господарство», про усунення перешкод у користуванні землями державного лісового фонду шляхом визнання незаконним і скасування рішення,

В С Т А Н О В И В :

19 серпня 2021 року заступник керівника Миколаївської окружної прокуратури звернулася до суду в інтересах держави із позовною заявою до Очаківської міської ради, ОСОБА_1 та Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області, предметом якої є усунення перешкод власнику Миколаївської районної державної адміністрації у користуванні землями державного лісового фонду шляхом визнання незаконним і скасування рішення Покровської сільської ради № 6 від 09 липня 2013 року в частині затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передання у власність ОСОБА_1 земельної ділянки площею 0,2500 га з кадастровим номером 4825183200:05:005:0008 по АДРЕСА_1 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності від 03 жовтня 2013 року № 10239769 з одночасним припиненням права власності ОСОБА_1 на вказану земельну ділянку, а також шляхом зобов`язання Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області скасувати в Державному земельному кадастрі державну реєстрацію спірної земельної ділянки.

Ухвалою від 07 вересня 2022 року в якості правонаступника третьої особи державного підприємства«Очаківське лісомисливськегосподарство» залученодержавне підприємство«Миколаївське лісовегосподарство»до участі у справі в якості правонаступника третьої особи.

29 травня 2023 року прокурором подано письмове клопотання про залучення до участі в справі в якості правонаступника третьої особи державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» у зв`язку з тим, що відповідно до п. 5 Постанови Кабінету Міністрів України № 1003 від 07 вересня 2022 року «Деякі питання реформування управління лісової галузі» державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником, серед іншого, майна, прав та обов`язків спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів, у тому числі державне підприємство «Миколаївське лісове господарство».

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Прокурором, представниками позивача Миколаївської районної державної адміністрації та відповідача Очаківської міської ради подано заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідачка ОСОБА_2 та представник відповідача Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області про причини своєї неявки суду не повідомили.

Дослідивши подане клопотання, суд дійшов такого.

Відповідно до ст.55ЦПК України у разі припинення юридичної особи, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України № 1003 від 07 вересня 2022 року «Деякі питання реформування управління лісової галузі» було вирішено погодитися з пропозицією Державного агентства лісових ресурсів щодо утворення державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та приєднання до нього спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів.

Відповідно до п. 5 вказаної постанови державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником, серед іншого, майна, прав та обов`язків спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів, що реорганізуються; права постійного користування земельними ділянками лісогосподарського призначення, затверджених матеріалів лісовпорядкування, затверджених розрахункових лісосік, затверджених поділів лісів на категорії, виділених особливо захисних лісових ділянок спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів, що реорганізуються.

Пунктами 1, 4 наказу Державного агентства лісових ресурсів України № 987 від 04 листопада 2022 року «Про припинення Державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» та затвердження складу Комісії з припинення» на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 07 вересня 2022 року № 1003 було припинено Державне підприємство «Миколаївське лісове господарство» (код ЄДРПОУ 33437380) шляхом реорганізації, а саме: приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» (код ЄДРПОУ 44768034).

Згідно з п. 8 вказаного наказу Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства «Миколаївське лісове господарство».

За таких обставин, враховуючи, що у відносинах, щодо яких виник спір, відбулася заміна особи, суд вважає, що є всі підстави для залучення до участі в справі в якості правонаступника третьої особи державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України».

На підставі викладеного, керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора про залучення до участі у справі правонаступника третьої особи задовольнити.

Залучити державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (код ЄДРПОУ 44768034, юридична адреса: м. Київ, вул. Шота Руставелі, 9-А) в якості правонаступника третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» (код ЄДРПОУ 33437380).

Відкласти судове засідання у справі за позовом заступника керівника Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Миколаївської районної державної адміністрації до Очаківської міської ради, ОСОБА_1 та Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області, третя особа державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», про усунення перешкод у користуванні землями державного лісового фонду шляхом визнання незаконним і скасування рішення до 12 год. 30 хв. 17 липня 2023 року.

Роз`яснити правонаступнику третьої особи, що відповідно до ч. 2 ст.55ЦПК України усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Зобов`язати прокурора надіслати правонаступнику третьої особи копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до вимог ст. 192 ЦПК України у десятиденний строк з дня отримання цієї ухвали треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

На офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1420/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111247673
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —483/1398/21

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Рішення від 09.10.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 20.08.2021

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні