Ухвала
від 02.06.2023 по справі 300/3187/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення подання без руху

"02" червня 2023 р.справа № 300/3187/23

м. Івано-Франківськ

14 год. 40 хв.

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Кафарський В.В., розглянувши матеріали заяви Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області до Виробничо-комерційного підприємства «Експрес» про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків,

ВСТАНОВИВ:

01.06.2023 о 16 год. 40 хв. Головне управління ДПС в Івано-Франківській області звернулося до суду із заявою, у порядку ст. 283 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі КАС України), до Виробничо-комерційного підприємства «Експрес» про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків з підстав відмови від проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей.

Спір у цій справі відноситься до категорії термінових адміністративних справ, розгляд яких здійснюється у порядку, передбаченому §2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» Глави 11 КАС України.

Статтею 283 КАС України, встановлено особливості провадження у справах за зверненнями податкових органів стосовно справ, які віднесені до категорії термінових.

Водночас, судом з`ясовано, що заява Головного управління ДПС в Івано-Франківській області не відповідає вимогам ч. 2 ст. 283 КАС України.

Так, відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 283 КАС України, заява подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинна містити найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв`язку, якщо такий відомий, щодо сторони, до якої застосовуються заходи, визначені частиною першою цієї статті.

Судом при вирішенні питання про відкриття провадження за заявою встановлено, що зазначені Головним управлінням ДПС в Івано-Франківській області код ЄДРПОУ та адреса Виробничо-комерційного підприємства «Експрес» не відповідають відомостям, що вказані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань.

Суд також звертає увагу, що заявник також надіслав копію заяви Виробничо-комерційному підприємству «Експрес» на адресу, що не відповідає місцезнаходженню юридичної особи, вказаному у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань.

Таким чином, для усунення вказаних недоліків Головному управлінню ДПС в Івано-Франківській області необхідно усунути вказані недоліки шляхом надання суду заяви із зазначенням вірного коду ЄДРПОУ та місцезнаходження Виробничо-комерційного підприємства «Експрес», а також доказів надсилання Виробничо-комерційному підприємству «Експрес» копії заяви про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків із доданими документами на адресу, що вказана у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 3 ст. 283 КАС України, у разі недотримання вимог частини другої цієї статті суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків.

З огляду на те, що подана заява не відповідає вимогам ст. 283 КАС України, суд визнав за необхідне залишити заяву без руху та попередити заявника, що невиконання вимог суду у встановлений строк спричинить повернення позовної заяви та доданих до неї документів.

На підставі наведеного, керуючись ст. 243, 248, 283 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області до Виробничо-комерційне підприємство "Експрес" про підтвердженння обгрунтованості адміністративного арешту майна платника податків - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення вказаних недоліків заяви шляхом надання суду:

заяви із зазначенням вірного коду ЄДРПОУ та місцезнаходження Виробничо-комерційного підприємства «Експрес»;

доказів надсилання Виробничо-комерційному підприємству «Експрес» копії заяви про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків із доданими документами на адресу, що вказана у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань. до 14:40 05 червня 2023 р.

Роз`яснити заявникові, що невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику заяви та доданих до неї документів.

Зміст ухвали повідомити заявнику засобами телефонного зв`язку, а також надіслати через підсистему «Електронний суд» та на офіційну електронну адресу.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Кафарський В.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.06.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111284326
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них застосування адміністративного арешту коштів та/або майна

Судовий реєстр по справі —300/3187/23

Постанова від 13.09.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 12.09.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 31.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 31.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Рішення від 07.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 02.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні