Ухвала
від 05.06.2023 по справі 192/1027/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1027/23

Провадження №2/192/321/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"05" червня 2023 р. суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Тітова О.О., розглянувши в смт Солоне Дніпропетровської області позовну заяву позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «СОФІЇВКА АГРО» про усунення перешкод у користуванні майном шляхом повернення земельних ділянок, скасування державної реєстрації права оренди,

встановив:

Позивач, 29 травня 2023 року через представника адвоката Ремез К.І. звернувся до суду в електронній формі з позовом до відповідача в якому просить усунути перешкоди у здійсненні права користування земельною ділянкою кадастровий номер 1225083000:02:001:0017, яка розташована на території Іверської сільської ради Солонянського району Дніпропетровської області, площею 5,58 га та земельної ділянки кадастровий номер 1225083000:02:001:0206, яка розташована на території Іверської сільської ради Солонянського району Дніпропетровської області, площею 5,69 га шляхом її витребування у відповідача та повернення позивачу та скасувати рішення державного реєстратора про держану реєстрацію права оренди щодо зазначених земельних ділянок.

Дослідивши позовну заяву, вважаю, що її необхідно залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ст.175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява повинна містити, зокрема, відомі позивачу офіційна електронна адреса та адреса електронної пошти сторін та учасників справи, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини, за наявності докази, які не можуть бути подані разом із позовною заявою.

У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

Позовна заява не відповідає вказаним вимогам.

Відповідно до ч.6 ст.14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в добровільному порядку.

Представником позивача в позовній заяві поданій в електронній формі не зазначено, ані власної офіційної електронної адреси, зареєстрованої в ЄСІТС, враховуючи, що відповідно до ч.7 ст. 14 ЦПК України суд надсилає будь-які документи у справах, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси адвокатів, ані відомості про наявність у позивача офіційної електронної адреси. Не зазначено також чи відомі позивачу чи представнику яким подано позов офіційна електронна адреса відповідача чи адреса електронної пошти.

У викладі обставин, якими обґрунтовано позов зазначено, що підпис виконаний від імені ОСОБА_2 візуально не схожий на його підписи, що містяться в інших документах, однак, доказів на підтвердження цих обставин представником не зазначено та суду не подано, як не зазначено і про неможливість подання таких доказів разом з позовною заявою.

Підписам в яких документах не відповідає підпис на спірних договорах оренди представником не зазначено. Не зрозуміло на підставі аналізу яких документів, підписаних померлим ОСОБА_2 , позивач стверджує, що договори оренди дідусем не підписувались.

При цьому про наявність доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою представник також не зазначає.

Для усунення недоліків позовної заяви, позивачу необхідно зазначити офіційну електронну адресу представника, у разі наявності свою офіційну електронну адресу чи зазначити про відсутність офіційної електронної адреси, а також зазначити відомі офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти відповідача чи зазначити про відсутність такої інформації.

Також необхідно уточнити обставини, якими обґрунтовуються вимоги та конкретизувати яким саме іншим документам (листам, зверненням, повідомленням, договорам, конвертам, розпискам, тощо) не відповідає підпис померлого ОСОБА_2 в договорах оренди земельних ділянок які позивач просить повернути скасувавши реєстрацію права оренди, із зазначенням доказів що це підтверджують, а також зазначити чи наявні докази, які не можуть бути подані з позовною заявою.

Для правильного вирішення спору необхідно також зазначити, що стало підставою для спростування факту укладення дідусем договорів оренди землі після його смерті. Яким чином реалізовувалось право власності ОСОБА_2 та право оренди відповідачем до його смерті, якщо такі обставини відомі позивачу.

Відповідно доч.1ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цього Кодексу постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ст.185 ЦПК України позовну заяву необхідно залишити без руху, надати позивачу строк протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали для усунення вищезазначених недоліків.

Роз`яснити, що усунення недоліків відбувається шляхом надання позовної заяви, викладеній в новій редакції.

Керуючись ст. ст. 185 ЦПК України, суд

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «СОФІЇВКА АГРО» про усуненняперешкод укористуванні майномшляхом поверненняземельних ділянок,скасування державноїреєстрації праваорендизалишити без руху, надати позивачу строк протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачу що у разі, якщо він не виконає вказані вимоги, заява вважається неподаною і повертається їй, що не перешкоджає повторному зверненню до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://court.gov.ua/sud0438/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Тітова

Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено06.06.2023
Номер документу111294675
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном шляхом повернення земельних ділянок, скасування державної реєстрації права оренди

Судовий реєстр по справі —192/1027/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Постанова від 14.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні