Ухвала
від 05.06.2023 по справі 910/5693/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"05" червня 2023 р. Справа № 910/5693/23

Господарський суд Київської області в особі судді Лопатіна А.В. розглянувши матеріали

позовної заявиАкціонерного товариства "БАНК АЛЬЯНС", м. Київ

доТовариства з обмеженою відповідальністю "ДІПІ Форвардінг", Київська область, Білоцерківський район, м. Біла Церква

про стягнення 130872,50 грн.

встановив:

Акціонерне товариство "БАНК АЛЬЯНС" (позивач) звернулось до господарського суду м. Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІПІ Форвардінг" (відповідач) про стягнення в порядку регресу заборгованість в розмірі 130872,50 грн., з яких: 120749,40 грн. суми відшкодування по сплаченій вимозі та 10123,10 грн. суми заборгованості по процентам.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 14.04.2023 р. наведений позов із доданими до нього документами було передано за підсудністю до господарського суду Київської області.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29.05.2023 р. наведену позовну заяву було передано для розгляду судді Лопатіну А.В.

Згідно з частиною першою статті 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Розглянувши матеріали даної позовної заяви, суд дійшов висновку, що вони є достатніми для прийняття її до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 2 частини першої ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Позивач в позовній заяві просить суд розглянути даний позов за правилами спрощеного позовного провадження.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (частина третя ст. 247 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до частин третьої та п`ятої ст. 12 ГПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно із ст. 250 ГПК України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини п`ятої ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Проаналізувавши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства "БАНК АЛЬЯНС" до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДІПІ Форвардінг" про стягнення 130872,50 грн., господарський суд Київської області дійшов висновку, що дану справу можливо розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, так як ціна позову не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Керуючись ст. 12, 174, 176, 234, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

3. Роз`яснити відповідачу, що відзив на позовну заяву подається до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження (частина перша статті 251 ГПК України).

У зазначений строк відповідач має подати суду відзив, який повинен відповідати вимогам статті 165 ГПК України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копії відзиву та доданих до нього документів відповідач має надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду та докази надіслання надати суду разом із відзивом на позов.

4. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідно до частини сьомої статті 252 Господарського процесуального кодексу України.

5. Запропонувати позивачу у строк до п`яти днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу заперечення у порядку, передбаченому статтями 166, 167, 251 Господарського процесуального кодексу України.

6. Зобов`язати учасників справи всі заяви, пояснення, клопотання, заперечення у справі викладати в письмовій формі (частина друга статті 169 Господарського процесуального кодексу України).

7. Сторонам подання доказів у справі здійснювати відповідно до статті 80 ГПК України.

8. Повідомити учасників справи, що відповідно до частини п`ятої статті 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

9. Рекомендувати учасникам справи необхідні документи (заяви, клопотання, відзиви тощо) надсилати на електронну адресу суду: inbox@ko.arbitr.gov.ua, або шляхом реєстрації у підсистемі "Електронний суд" в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

10. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації у справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/ та ознайомитись з текстами всіх судових рішень по справі в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Копії даної ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Дата підписання 05.06.2023 р.

Суддя А.В. Лопатін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111309669
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —910/5693/23

Постанова від 15.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 15.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Рішення від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 05.06.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 14.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Баранов Д.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні