Ухвала
від 22.05.2023 по справі 947/21833/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/21833/22

Провадження № 2-з/947/441/23

УХВАЛА

22.05.2023 року

Київський районний суд м. Одеси

в складі:головуючого судді Луняченка В.О.

за участі представника позивача прокурора Дрей І.Ю.

представника відповідача УДАБК - Хлистун Р.В.,

представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Майборода Г.О.

розглянувши питання щодовитребування доказіву цивільнійсправі запозовною заявою Київськоїокружної прокуратури міста,яка діє вінтересах державив особі Одеськоїміської ради доУправління державного архітектурно-будівельного контролюОдеської міськоїради Обслуговуючогокооперативу «ЖБК«Ліверпуль», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про визнання незаконним таскасування рішення щодовидачі дозволуна виконаннябудівельних робіт,акту готовності об`єкта доексплуатації,рішення щодо видачі сертифікатуготовності збудованого будівництвом об`єкта,про визнання незаконнимта скасуваннярішень державнихреєстраторі тазвільнення земельної ділянки

ВСТАНОВИВ:

З позовом про визнання незаконним та скасування рішення щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт, акту готовності об`єкта до експлуатації, рішення щодо видачі сертифікату готовності збудованого будівництвом об`єкта, про визнання незаконним та скасування рішень державних реєстраторі та звільнення земельної ділянки ( АДРЕСА_1 ), до суду, діючи в інтересах держави в особі Одеської міської ради, звернулась Київська окружна прокуратура міста Одеси.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Луняченку В.О.

Ухвалою судді від 28.09.2022 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

Ухвалою суду від 15.11.2022 року у справі за клопотанням представника прокурора Київської окружної прокуратури міста Одеси призначено судову будівельно- технічну експертизу, проведення якої доручено експертам ОНДІСЕ, у зв`язку з чим суд перед учасникам и справи поставив питання щодо доцільності зупинення провадження у справі на час провадження судової будівельно- технічої експертизи.

Ухвалою суду від 15.11.2022 провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

03.05.23 року судовим експертом Петрушиною О.Ф. надіслано суду клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків, а також вчинення інших дій, пов`язаних з виконанням експертизи.

11.05.23 року з боку позивача надійшло клопотання про відновлення провадження у справі та витребування додаткових матеріалів за клопотанням поставленим експертом та виконання експертизи за ухвалою Київського районного суду м.Одеси від 15.11.2022 року.

Ухвалою суду від 16.05.23 року поновлено провадження у справі

У судовому засіданні заявник підтримав клопотання про витребування доказів та просить суд його задовольнити, витребувавши у відповідача ОК «ЖБК Ліверпуль» або оригінал, або якісну копію технічного паспорту на реконструйовану будівлю літ «А», що розташвана за адресою: АДРЕСА_1 в повному обсязі ( графічні матеріали, експлікації приміщень, характеристика приміщень).

Згідно з положенням ч.1ст. 84 ЦПК України,учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.ч. 5-8ст. 84 ЦПК України, суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Керуючисьст. 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Ліверпуль» ( м.Одеса, вул. Довга, 39 код ЄДРПОУ 42761681) надати суду у встановлений законом строк за можливістю оригінал, який буде повернуто за спливом необхідності, або належним чином завірену якісну копію технічного паспорту на реконструйовану будівлю літ. «А», що розташвана за адресою: АДРЕСА_1 в повному обсязі ( графічні матеріали, експлікації приміщень, характеристика приміщень) необхідні для проведення ексепертизи, згідно ухвали Київського районного суду м.Одеси від 15.11.2022 року.

За умисне невиконання ухвали суду, яка набрала законної сили, вчинене службовою особою, передбачена кримінальна відповідальність за ч. 2ст. 382 КК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У випадку невиконання процесуальних обов`язків, зловживання процесуальними правами представником учасника справи суд з урахуванням конкретних обставин справи може стягнути штраф як з учасника справи, так і з його представника.

Копії ухвали направити ОК «ЖБК «Ліверпуль» - для виконання.

У разі неможливості подати витребувані докази до суду, повідомити суд про неможливість подати докази із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суд про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, передбачену законом, у тому числі суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Луняченко В. О.

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111335279
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконнимта скасуваннярішень державнихреєстраторі тазвільнення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —947/21833/22

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні