Ухвала
від 06.06.2023 по справі 758/1366/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/1366/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення позовної заяви

06 червня 2023 року Суддя Подільського районного суду м. Києва Лещенко О.В., розглядаючи питання щодо відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до російської федерації в особі уряду рф, Держави України в особі Кабінету Міністрів України, Державної казначейської служби України, третя особа: Колонщинська сільська рада, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок військового вторгнення російської федерації на територію України, -

В С Т А Н О В И В:

07 лютого 2023 року позивачі звернулися до Подільського районного суду м. Києва з позовом до російської федерації в особі уряду рф, Держави України в особі Кабінету Міністрів України, Державної казначейської служби України, третя особа: Колонщинська сільська рада, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок військового вторгнення російської федерації на територію України.

07 лютого 2023 року згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, вищевказана справа передана на розгляд судді Лещенко О.В.

Ухвалою суду від 10.02.2023 року позовну заяву залишено без руху та запропоновано позивачам в строк десять днів з дня отримання копії ухвали усунути недоліки.

Відповідно до довідки про доставку електронного листа, представник позивачів - адвокат Войнова Н.В. отримала вказану вище ухвалу на електронну скриньку за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку вона вказала у позовній заяві, 03 березня 2023 року о 09:55 годині. Крім того, представник позивача - адвокат Войнова Н.В. також 21.03.2023 року отримала копію вищевказаної ухвали суду, що підтверджується її письмовою розпискою у матеріалах справи.

03 квітня 2023 року представником позивачів - адвокатом Войновою Н.В. з посиланням на п.3 ст. 43 ЦПК України подано письмові пояснення по справі з проханням відкрити провадження у справі і призначити дату та час судового розгляду справі.

При цьому, незважаючи, що представником позивачів подано до суду позовну заяву та документи, що додаються до неї, в електронній формі, матеріали цієї позовної заяви не містять доказу виконання стороною позивача обов`язку додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення відповідачу 1- російській федерації в особі уряду РФ за адресою: 103274, м. Москва, Краснопресненская набережная, б. 2, будівля 2, копій поданих до суду документів.

З урахуванням вказаної заяви представника позивачів ухвалою судді Подільського районного суду міста Києва від 04.04.2023 року стороні позивача продовжено строк усунення недоліків позовної заяви та доданих до неї документів не більше десяти днів з дня отримання копії ухвали для надання суду доказу надсилання листом з описом вкладення відповідачу 1 - російскій федерації в особі уряду РФ за адресою: 103274, м. Москва, Краснопресненская набережная, б. 2, будівля 2, копій поданих до суду документів, роз`яснивши, що в разі невиконання вимог ухвали, заява буде вважатися неподаною і повернута позивачам.

Відповідно до довідки про доставку електронного листа представник позивачів - адвокат Войнова Н.В. вказану ухвалу судді Подільського районного суду міста Києва від 04.04.2023 року отримала 08 травня 2023 року о 15:11 годині на електронну скриньку за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку вона вказала у позовній заяві.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя встановив, що зазначені в ухвалі суду недоліки позивачами до цього часу не усунуто: суду не надано доказу надсилання листом з описом вкладення відповідачу 1 - російскій федерації в особі уряду РФ за адресою: 103274, м. Москва, Краснопресненская набережная, б. 2, будівля 2, копій поданих до суду документів. З заявою про продовження строку для усунення недоліків сторона позивача до до суду не зверталася.

Як наголошує у своїх рішеннях Європейський Суд з прав людини, позивач, чи заявник як сторона, яка задіяна в ході судового процесу, яка є його ініціатором, зобов`язана з розумним інтересом цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати свої процесуальні обов`язки.

На підставі вищевикладеного, враховуючи, що з заявою до суду сторона позивачів звернулася 07.02.2023 року, їх представником 08.05.2023 року була отримана копія ухвали про надання додаткового строку для усунення недоліків позовної заяви та доданих до неї документів, і після цього позивачами у встановлений судом строк вищезазначені недоліки позовної заяви (усупереч вимогам ч.1 ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України, згідно з якою у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів) не усунуто: суду не надано доказу надсилання листом з описом вкладення відповідачу 1 - російскій федерації в особі уряду РФ за адресою: 103274, м. Москва, Краснопресненская набережная, б. 2, будівля 2, копій поданих до суду документів, - на підставі ч. 3 ст. 185 ЦПК України заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 177 ч.1 абз.2, 185 ч.3 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до російської федерації в особі уряду рф, Держави України в особі Кабінету Міністрів України, Державної казначейської служби України, третя особа: Колонщинська сільська рада, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок військового вторгнення російської федерації на територію України - вважати неподаною та повернути позивачам.

Роз`яснити, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО. В. Лещенко

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111344883
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —758/1366/23

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Лещенко О. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Лещенко О. В.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Лещенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні