Ухвала
від 23.05.2023 по справі 381/2002/22
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 381/2002/22

Провадження №2/369/2068/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.05.2023 року Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Волчко А.Я.,

при секретарі Миголь А.А.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Трофимової Г.М., щодо залучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

22.05.2023 до суду надійшло клопотання від представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Трофимової Г.М. про залучення третьої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, до участі у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, та про витребування висновку що до доцільності позбавлення батьківських прав від Органу опіки та піклування виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області.

В судовому засіданні представник позивача клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Інші учасники справи до суду не з`явилися, причини неявки суду не відомі.

Суд вислухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали справи дійшов до висновку про необхідність задоволення клопотання та залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, а саме залучити Орган опіки та піклування виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, та доручити третій особі скласти висновок що до доцільності позбавлення батьківських прав.

Відповідно до ч.1ст.48 ЦПК Українисторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Статтею 53 ЦПК Українивизначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд, дослідивши матеріали справи, беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених вимог, враховуючи вимоги положеньст. 51, 53 ЦПК України, вважає, що до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору слід залучити Орган опіки та піклування виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючисьст. 53, 258, 260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, в якості третьої особи без самостійних вимог Орган опіки та піклування виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області.

Доручити Органу опіки та піклування виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області скласти висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відносно малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити строк протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третій особі направити копію ухвали, позовну заяву з додатками для відома та дачі пояснень по справі.

Підготовче судове засідання призначити на 04.07.2023 року о 12:15 год., про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Андрій ВОЛЧКО

Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111346800
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —381/2002/22

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні