Ухвала
від 13.02.2024 по справі 381/2002/22
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 381/2002/22

Провадження №2/369/653/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(про закриття провадження)

13.02.2024 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Волчка А.Я.

при секретарі Вемеденко Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В:

У липні 2022 року позивач звернулась до суду із цим позовом. Свої вимоги позивач мотивувала тим, що 19 березня 2008 року Великознам`янською сільською радою Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області між нею та відповідачем було зареєстровано шлюб, про що зроблено актовий запис № 4. Даний шлюб в подальшому, згідно з заочним рішенням Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 01 листопада 2010 року було розірвано. Від шлюбу сторони мають неповнолітню доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Однак, з моменту народження доньки відповідач самоусунувся від виконання батьківських обов`язків, не приймає жодної участі у вихованні дитини, не допомагає матеріально, має іншу родину та не заперечує проти позбавлення його батьківських прав, що підтверджується його письмовою заявою поданою через Посольство України в Азербайжанській Республіці.

Крім того, позивач наразі перебуває у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_4 , у зв`язку з чим, нею було змінено прізвище з « ОСОБА_5 » на « ОСОБА_6 ».

На підставі вищенаведеного, позивач просить суд позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьківських прав відносно його доньки, неповнолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягнути на її користь з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частки з усіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

У судове засідання позивач не з`явилася. При цьому, через канцелярію суду подала заяву, згідно з якою просила суд проводити судовий розгляд справи за її відсутності, де також вказала, що позовні вимоги підтримує у повному обсязі, просить їх задовільнити та не заперечує щодо проведення заочного розгляду справи та ухвалення заочного рішення суду.

Відповідач, також у судове засідання не з`явився. Про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Причини неявки суду не повідомив, відзив на позов суду не подав. Будь-яких заяв, клопотань від відповідача станом на час прийняття рішення до суду не надходило. Відповідача також повідомлено про розгляд справи шляхом розміщення відповідного оголошення на сайті суду.

У судове засідання представники Служби у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області не з`явилися. При цьому, представник Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області подала до суду заяву, згідно з якою, просить суд здійснювати розгляд справи за відсутності представника третьої особи.

Оскільки відповідно до положень ЦПК України розгляд вказаної справи здійснювався судом за відсутності учасників справи, тому у відповідності до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

У відповідності до ч. 5 ст. 268 ЦПК України датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Так, 19 липня 2022 року ОСОБА_1 звернулася до Фастівського міськрайонного суду Київської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особя: Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою Фастівського міськрайонного суду Київської області від 01 серпня 2022 року передано за підсудністю до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, вказану справу було передано до провадження судді Волчка А. Я.

Однак, ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 21жовтня 2022року вищевказану позовну заяву ОСОБА_1 було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

Внаслідок усунення позивачем недоліків позовної заяви ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 09 грудня 2022 року у справі було відкрито загальне позовне провадження.

Під час підготовчого провадження, ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 24 березня 2023 року було задоволено клопотання представника позивача та зобов`язано Орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, скласти та надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 відносно малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Однак, 12 квітня 2023 року від Органу опіки та піклування в особі Служби у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, надійшла відповідь, згідно з якою, вони просять суд замінити третю особу на Службу у справах дітей та сім`ї Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області.

При цьому, 03 травня 2023 року до суду від представника позивача ОСОБА_7 до суду надійшло клопотання про долучення доказів, в переліку, яких наявна копія виконавчого листа справа № 316/349/19, провадження № 2/316/408/19, про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 стягнуто на користь ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , аліментів на утримання неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у розмірі 1/4 частини від заробітку (доходу) платника аліментів щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи стягнення з 21.02.2019 року до досягнення дитиною повноліття.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 23травня 2023року, до участі у справі, в якості третьої особи без самостійних вимог залучено Орган опіки та піклування в особі служби у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 липня 2023року, у цивільній справі № 381/2002/22, за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, закрито підготовче провадження та призначено її до судового розгляду по суті.

Під час судового розгляду судом встановлено, що в матеріалах справи міститься фотокопія виконавчого листа справа № 316/349/19 провадження № 2/316/408/19 виданого Енергодарським міським судом Запорізької області, згідно з яким, суд вирішив: Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 , зареєстрована: АДРЕСА_2 , аліменти на утримання неповнолітньої дитини: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у розмірі частини від заробітку (доходу) платника аліментів щомісяця, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з 21.02.2019 року і до досягнення дитиною повноліття.

Згідно з відомостями, що містяться в Єдиному державному реєстрі судових рішень рішенням Енергодарського міського суду Запорізької області від 12.04.2019року позовні вимоги ОСОБА_8 до ОСОБА_2 , про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, задоволено в повному обсязі та стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 , зареєстрована: АДРЕСА_2 , аліменти на утримання неповнолітньої дитини: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у розмірі 1/4 частини від заробітку (доходу) платника аліментів щомісяця, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з 21.02.2019 року і до досягнення дитиною повноліття.

Вищевказане рішення суду не оскаржувалося та набрало законної сили 14.05.2019року.

Тобто, судом вже ухвалено рішення з приводу спору між тими самими сторонами про той самий предмет і з тих самих підстав.

Таким чином, відповідно до п. 3 ч. 1ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо набрали законної сили рішення суду або ухвала суду про закриття провадження у справі, ухвалені або постановлені з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, або є судовий наказ, що набрав законної сили за тими самими вимогами.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що оскільки рішення Енергодарського міського суду Запорізької області від 12.04.2019 року, справа №316/349/19 (провадження 2/316/408/19) набрало законної сили, що ухвалене з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, провадження слід закрити.

Керуючисьст. 255 ч.1 п. 3 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Фастівської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, в частині позовних вимог про стягнення аліментів - закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Учасник справи якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду згідност.354 ЦПК України.

Суддя Андрій ВОЛЧКО

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117229714
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —381/2002/22

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні