Ухвала
від 06.06.2023 по справі 802/1786/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження

та початок судового розгляду справи по суті

м. Вінниця

06 червня 2023 р.Справа № 802/1786/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді:Комара Павла Анатолійовича, розглянувши у порядку письмового провадження матеріали справи за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Джі.Ен.Логістік" до: головного управління ДПС у Вінницькій області про: скасування податкового повідомлення-рішення

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Джі.Ен.Логістік" до головного управління ДФС у Вінницькій області про скасування податкового повідомлення-рішення.

Учасники справи в підготовче засідання призначене на 06.06.2023 р. не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представником позивача 03.05.2023 до суду подано клопотання про розгля справи за її відсутності та відсутності директора товариства.

Представник відповідача 06.06.2023 подала клопотання про закриття підготовчого провадження та призначення справи судо розгляду по суті.

Визначаючись щодо наявності підстав для закриття підготовчого провадження, суд виходить з наступного.

Відповідно до частини четвертої статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно з частиною першою статті 181 КАС України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 розділу II цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою.

За змістом частини першої статті 205 КАС України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

Якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на викладене, враховуючи належне повідомлення учасників справи та клопотання представників сторін, суд вважає можливим вирішити питання про закриття підготовчого засідання у справі за їх відсутності в письмовому провадженні.

У відповідності до частини першої статті 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Частиною другою статті 173 КАС України визначено, що завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Частиною другою статті 180 КАС України передбачено коло питань, які суду слід з`ясувати (вирішити) в ході підготовчого засідання.

З метою забезпечення всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення цієї справи протягом розумного строку, в порядку підготовки справи до судового розгляду судом здійснені всі необхідні підготовчі дії.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, зважаючи на здійснення усіх необхідних підготовчих дій для забезпечення правильного і своєчасного вирішення справи, суд доходить висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 183, 248, 256 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті на 20.06.2023 о 11:00 год в приміщенні Вінницького окружного адміністративного суду , що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська,14.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяКомар Павло Анатолійович

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111347862
СудочинствоАдміністративне
Суть: скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —802/1786/17-а

Рішення від 05.07.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 06.06.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Постанова від 28.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 25.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Постанова від 13.03.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Постанова від 13.03.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 21.02.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 25.01.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні