Ухвала
від 06.06.2023 по справі 461/2099/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/2099/23

Провадження № 2/461/1083/23

УХВАЛА

06.06.2023 року. м. Львів.

Галицький районний суд м. Львова

у складі:

головуючого судді Юрківа О.Р.,

за участі:

секретаря судового засідання Цибулько О.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника третьої особи Нанівської М.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду в м. Львові справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третьої особи - Галицької районної адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачка звернулася до суду із позовом до ОСОБА_3 , за участю третьої особи - Галицької районної адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, з підстав викладених у фабулі заяви.

Представник позивачки у судовому засіданні заявив клопотання про витребування письмового висновку в Галицької районної адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , просить таке задовольнити.

Представниця третьої особи у судовому засіданні проти задоволення клопотання представника позивача про витребування письмового висновку в органу опіки та піклування щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 не заперечила.

Відповідач в судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, про причини неявки суд не повідомив.

Згідно з ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка осіб, належним чином повідомлених про час та місце засідання, не перешкоджає розгляду заяви, тому за таких обставин суд вважає за можливе розглянути заяву у їх відсутність оскільки у матеріалах справи є достатньо необхідних доказів про права та обов`язки сторін, їх взаємовідносини для постановлення судом законного та об`єктивного рішення.

Відповідно до ч. 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

З урахуванням викладеного, з метою встановлення всіх обставин справи та відповідних їм правовідносин, забезпечення повноти всіх інтересів дитини, для її всебічного та об`єктивного розгляду, суд вважає за необхідне зобов`язати Галицьку районну адміністрацію Львівської міської ради як орган опіки та піклування забезпечити подання суду письмового висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 щодо його малолітньої доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 258- 260 ЦПК України, ч. 5 ст. 19 СК України, суд ,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати Галицьку районну адміністрацію Львівської міської ради як орган опіки та піклування забезпечити подання суду письмового висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 щодо його малолітньої доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали суду направити Галицькій районній адміністрації Львівської міської ради як орган опіки та піклування для виконання.

Ухвала суду, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, підлягає негайному виконанню.

Суддя О.Р.Юрків.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111374624
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —461/2099/23

Постанова від 10.06.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шеремета Н. О.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні