Ухвала
від 07.06.2023 по справі 444/82/21
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/82/21

Провадження № 2/444/39/2023

УХВАЛА

про витребуваннядоказів

07 червня 2023 року Жовківський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Зеліско Р. Й.

секретар судового засідання Мамедова Г. І.

з участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

відповідача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Жовква Львівської області цивільну справу за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на строні відповідача: Рава-Руська міська рада Львівського району Львівської області про витребування майна з чужого незаконного володіння,-,-

ВСТАНОВИВ :

У проваженні Жовківського районного суду Львівської області знаходиться дана цивільна справа.

Представник позивача в судовому засіданні заявив клопотання про витребування з нотконтори інформації про те, чи заводились спадкові справи після смерті:

1) ОСОБА_6 , 1904 року народження, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

2) ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Просить клопотання задоволити.

Позивач в судовому засіданні підтримав думку свого представника.

Відповідач та його представник щодо заявленого клопотання покладаються на розсуд суду.

Заслухавши думку учасників, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ст. 258 ч. 2 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд бере до уваги те, що предметом спору є витребування майна з чужого незаконного володіння, а тому суд вважає, що витребування доказів про які клопоче представник позивача буде сприяти повноті дослідження обставин справи, об`єктивному її розгляду та з`ясуванню всіх обставин справи, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Як наслідок, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача підлягає до задоволення.

Суд приходитьдо висновку,що узв`язку із витребуванням доказів, судове засідання необхідно відкласти.

Керуючись статтями 55, 84, 189, 197, 198, 212, ст. 223, ч. 2 ст. 247, ч. 2 ст. 258 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Жовківської державної нотаріальної контори Західного міжрегіального управління Міністерства юстиції (м. Львів) інформацію про те, чи заводились спадкові справи після смерті:

1) ОСОБА_6 , 1904 року народження, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

2) ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .:

Якщо такі заводились, то направити на адресу Жовківського районного суду Львівської області належним чином завірені копії таких спадкових справ.

Витребувати у Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області інформацію про те, до якої суспільної групи двору належало домогосподарство, що за адресою: АДРЕСА_1 станом на:

1) 30.06.1990 року;

2) 15.04.1991 року.

Копію даної ухвали направити до Жовківської державної нотаріальної контори Західного міжрегіального управління Міністерства юстиції (м. Львів) та Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області - для виконання.

Роз`яснити уповноваженим представникам Жовківської державної нотаріальної контори Західного міжрегіального управління Міністерства юстиції (м. Львів) та Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області,що згідноч.6-9 ст.84ЦПК Українибудь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду.Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Зеліско Р. Й.

Дата ухвалення рішення07.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111374701
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —444/82/21

Постанова від 08.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Постанова від 08.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Рішення від 11.09.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Рішення від 11.09.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні