Ухвала
від 09.06.2023 по справі 420/10647/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/10647/23

У Х В А Л А

09 червня 2023 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Марина П.П., розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника відповідача про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача

ВСТАНОВИВ

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за адміністративним позовом заступника керівника Суворовської окружної прокуратури міста Одеси Одеської області до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Одеський ліцей №67 Одеської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 15.05.2023 року відкрито провадження та вирішено проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Представником відповідача Департаменту освіти та науки Одеської міської ради подано клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в якому просить залучити комунальну установу «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» до участі у справі № 420/10647/23 за адміністративним позовом заступника керівника Суворовської окружної прокуратури міста Одеси Одеської області до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Одеський ліцей №67 Одеської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

В обґрунтування клопотання зазначено, що комунальна установа «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» здійснює фінансово-господарський супровід діяльності закладів освіти територіальної громади м. Одеси у Суворовському районі. Рішення, яке буде прийнято за результатом розгляду даної справи буде безпосередньо впливати на права та обов`язки Комунальної установи «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» як централізованої бухгалтерії, яка здійснює виплати згідно до наявних лімітних призначень.

Відповідно до ч.4 ст. 49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи. (ч.5 ст. 49 КАС України).

Розглянувши подану заяву та матеріали справи, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання представника відповідача.

З урахуванням наведеного, суд вважає, що слід залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача комунальну установу «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси».

Керуючись статтями 47, 49, 121, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання представника відповідача Департаменту освіти та науки Одеської міської ради про залучення третьої особи.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача комунальну установу «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» (код ЄДРПОУ 40703235, адреса: вул. Отамана Головатого, 99, м. Одеса, 65003).

Направити комунальній установі «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» позов з додатками.

Запропонувати комунальній установі «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» подати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня його отримання, а щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя П.П.Марин

Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111439173
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача

Судовий реєстр по справі —420/10647/23

Ухвала від 11.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 09.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 09.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні