Ухвала
від 09.06.2023 по справі 420/10647/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/10647/23

У Х В А Л А

09 червня 2023 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Марина П.П., розглянувши в порядку письмового провадження клопотань представників відповідачів про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за адміністративним позовом заступника керівника Суворовської окружної прокуратури міста Одеси Одеської області до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Одеський ліцей №67 Одеської міської ради, комунальна установу «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 15.05.2023 року вирішено розглядати дану справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Представниками відповідачів Одеської міської ради та Департаменту освіти та науки Одеської міської ради надано до суду клопотання, в якому просять проводити розгляду справи за правилами загального позовного провадження. В обґрунтування заявлених клопотань зазначено, що предмет даного позову не відноситься до жодної із категорій справ, для яких розгляд у порядку спрощеного позовного провадження є обов`язковим, зважаючи на широкий предмет доказування, значний обсяг законодавства у сфері земельних правовідносин, правовідносин у сфері державного контролю за використанням та охороною земель, необхідний для вирішення даної справи, та важливе значення справи для сторін, Одеська міська рада просить призначити розгляд даної справи у порядку загального позовного провадження з наданням учасникам справи можливості в повній мірі висловити свою правову позицію щодо спірних питань.

Розглянувши вказане клопотання суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч.1 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті (ч.2 ст.257 КАС України).

Згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.6 ст.260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Проаналізувавши матеріали адміністративного позову, враховуючи обсяг та характер доказів у справі, необхідність у встановленні додаткових обстави з урахуванням наданих до суду позивачем та відповідачами доказів, для повного та об`єктивного розгляду справи, суд дійшов висновку, що дана адміністративна справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.12, 248, 257, 262 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Розглядати справу за позовом заступника керівника Суворовської окружної прокуратури міста Одеси Одеської області до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Одеський ліцей №67 Одеської міської ради, комунальна установу «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 27.06.2023 року об 11:00 год., у приміщені Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань №31.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя П.П.Марин

Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111439174
СудочинствоАдміністративне
Сутьрозгляд справи за правилами загального позовного провадження

Судовий реєстр по справі —420/10647/23

Ухвала від 11.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 09.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 09.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні