Ухвала
від 09.06.2023 по справі 443/1282/22
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №443/1282/22

Провадження №2/443/369/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

09 червня 2023 року місто Жидачів

Жидачівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді Равлінка Р.Г.,

секретар судового засідання Рибакова І.І.,

провів у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Жидачеві розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства «Любомир МГ» про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

встановив:

Позивачка, ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ФГ «Любомир МГ» в якому, з урахуванням заяви про зменшення позовних вимог, просить витребувати у ФГ «Любомир МГ» та передати їй земельну ділянку належну їй на праві власності, кадастровий номер 4621584900:08:002:0001 площею 1 га розташованої на території Млиниської сільської ради Жидачівського району Львівської області та судові витрати стягнути з відповідача.

Сторони будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду справи у підготовче засідання не з`явилися.

Від представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Гошовської О.В. надійшла заява про проведення підготовчого засідання за її відсутності та долучити в якості доказів оригінал договору купівлі-продажу житлового будинку від 09.04.2020, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Представник відповідача ФГ «Любомир МГ» подав заяву в якій просить розглянути справу за його відсутності. Заяву про виклик свідка ОСОБА_2 підтримує та просить задовольнити.

Зважаючи на сповіщення учасників справи про час та місце підготовчого судового засідання та відсутність підстав для відкладення підготовчого судового засідання, передбачених ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності сторін.

У зв`язку з неявкою в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу в порядку ст. 247 ЦПК України за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Згідно з ч.1, ч.3 ст.91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Згідно з правилами ст.69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

В заяві про виклик свідків представник відповідача зазначає, що свідок ОСОБА_2 був безпосередньо присутнім при підписанні спірного договору ОСОБА_1 може повідомити обставини, які мають відношення до даної справи.

За таких обставин, заява про допит свідка підлягає задоволенню.

Окрім того, зважаючи на ту обставину, що стороною відповідача заявлено клопотання про проведення почеркознавчої експертизи для ідентифікації виконавця підпису на спірному договорі оренди, а згідно п. 1.3 Розділу І Криміналістичні експертизи Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 №53/5 для проведення досліджень орган (особа), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта), повинен(на) надати експерту вільні, умовно-вільні та експериментальні зразки почерку (цифрових записів, підпису) особи, яка підлягає ідентифікації.

Відтак, до матеріалів справи слід долучити надані стороною позивачки документи, які містять вільні зразки підпису ОСОБА_1 .

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, не встановлено.

Підстав для відкладення підготовчого провадження немає.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного суд вважає, що в підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 197-198, 200 ЦПК України, суд

постановив:

Долучити до матеріалів справи оригінал договору купівлі-продажу житлового будинку від 09.04.2020 та оригінал проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на території АДРЕСА_2 гр. ОСОБА_1 для ведення особистого селянського господарства, яка розташована за адресою Львівська обл., Жидачівський р-н, АДРЕСА_2.

Викликати в судове засідання як свідка ОСОБА_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1;

Закрити підготовче провадження в справі за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства «Любомир МГ» про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Справу призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 15.06.2023 о 15:30 год в приміщенні Жидачівського районного суду Львівської області за адресою: Львівська область, м. Жидачів, вул. Я. Мудрого, 20.

Про дату, час і місце проведення судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.Г. Равлінко

Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено13.06.2023
Номер документу111446825
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —443/1282/22

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

РАВЛІНКО Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні