Ухвала
від 14.06.2023 по справі 612/202/23
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/202/23, 2/612/69/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 червня 2023 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Масло С.П.

за участю секретаря судового засідання Чміль Т.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Близнюки цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди,-

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до Близнюківського районного суду Харківської області з позовною заявою до Комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області, в якій просить: 1) визнати незаконним та скасувати наказ №58 від 01.03.2023 КП «Близнюківська ЦРЛ» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області «Про звільнення» з посади молодшої сестри хірургічно гінекологічного відділення; 2) поновити її на роботі в КП «Близнюківська ЦРЛ» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області на посаді молодшої сестри хірургічно гінекологічного відділення з 02.03.2023; 3) стягнути з КП «Близнюківська ЦРЛ» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу з дати звільнення до дня поновлення на роботі у порядку і на умовах, передбачених ч. 2 ст. 235 КЗпП України; 4) стягнути з КП «Близнюківська ЦРЛ» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області на користь позивача в рахунок відшкодування моральної шкоди 100000 грн.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явилась, надала заяву про проведення підготовчого судового засідання без її участі, на задоволенні своїх клопотань наполягала.

Представники відповідача у підготовче судове засідання не з`явились, надали заяву про проведення підготовчого судового засідання без їх участі, на задоволенні своїх клопотань наполягали.

Суд вважає можливим провести підготовче судове засідання без участі сторін, які не з`явилися в підготовче судове засідання.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Судом встановлено, що представником відповідача до суду було подано відзив на позовну заяву. Позивачем до суду було подано відповідь на відзив.

Також, у відповіді на відзив було заявлене клопотання про продовження строку для подання відповіді на відзив та прийняття до спільного розгляду відповіді на відзив.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно доч.2ст.127ЦПК України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Обставини зазначені позивачем у відповіді на відзив щодо пропуску строку для подання відповіді на відзив є об`єктивними, тому суд вважає за можливе продовжити строк позивачу для подання відповіді на відзив та прийняти до спільного розгляду відповідь на відзив.

Разом з позовом надійшло клопотання, в якому позивач просить витребувати у КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області довідку про розмір середньомісячної заробітної плати за два останні календарні місяці, тобто за січень 2023 року та лютий 2023 року.

Також,просить витребуватиу КП«Близнюківська центральнарайонна лікарня»Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області наказ №97 від 14.04.2022 року про прийняття ОСОБА_1 на роботу; довідку про середньомісячну заробітну плату молодшої сестри за 2 останні місяці; структуру цього підприємства за січень лютий 2023 року; штатний розпис станом на 02.01.2023 та на 02.03.2023 та на теперішній час.

Також до суду від представника відповідача надійшло клопотання про витребування доказів, згідно якого представник відповідача просить суд витребувати з КП «Близнюківська ЦРЛ» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_1 , медичні картки стаціонарного хворого та картку працівника, який підлягає попередньому (періодичному) медичному огляду, заведені на ім`я ОСОБА_1 .

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання позивача та представника відповідача про витребування доказів такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що позивач не має можливості надати докази, які мають значення для розгляду справи, зокрема: довідку про розмір середньомісячної заробітної плати за два останні календарні місяці, наказ №97 від 14.04.2022 року про прийняття ОСОБА_1 на роботу; довідку про середньомісячну заробітну плату молодшої сестри за 2 останні місяці; структуру цього підприємства за січень лютий 2023 року; штатний розпис станом на 02.01.2023 та на 02.03.2023 та на теперішній час, окрім як на підставі процесуального судового рішення.

Також, відповідач не має можливості надати докази, які мають значення для розгляду справи, зокрема: медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_1 , медичні картки стаціонарного хворого та картку працівника, який підлягає попередньому (періодичному) медичному огляду, заведені на ім`я ОСОБА_1 , окрім як на підставі процесуального судового рішення.

Таким чином, відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, суд вважає за необхідне витребувати у КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області: довідку про розмір середньомісячної заробітної плати за два останні календарні місяці, наказ №97 від 14.04.2022 року про прийняття ОСОБА_1 на роботу; довідку про середньомісячну заробітну плату молодшої сестри за 2 останні місяці; структуру цього підприємства за січень лютий 2023 року; штатний розпис станом на 02.01.2023 та на 02.03.2023 та на теперішній час, оскільки дані документи мають значення для правильного вирішення справи; медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_1 , медичні картки стаціонарного хворого та картку працівника, який підлягає попередньому (періодичному) медичному огляду, заведені на ім`я ОСОБА_1 , оскільки дані документи мають значення для правильного вирішення справи.

Щодо клопотань представника відповідача та позивача про виклик свідків, суд зазначає наступне.

Відповідно дост.91ЦПК Українивиклик свідказдійснюється зазаявою учасникасправи. Узаяві провиклик свідказазначаються йогоім`я,місце проживання(перебування)або місцероботи,обставини,які вінможе підтвердити. Заявапро викликсвідка маєбути поданадо абопід часпідготовчого судовогозасідання,а якщосправа розглядаєтьсяв порядкуспрощеного позовногопровадження,-до початкупершого судовогозасідання усправі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання позивача та представника відповідача про виклик свідків підлягають задоволенню, оскільки з обґрунтувань цих клопотань вбачається, що свідки можуть повідомити про обставини, які можуть вплинути на вирішення справи по суті.

У зв`язку з витребуванням доказів в підготовчому судовому засіданні оголошується перерва.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 91, 127, 247, 258-260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача та представника відповідача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області:

1.довідку про розмір середньомісячної заробітної плати за два останні календарні місяці, тобто за січень 2023 року та лютий 2023 року відносно ОСОБА_1 ,

2.наказ №97від 14.04.2022 року про прийняття ОСОБА_1 на роботу;

3.довідку про середньомісячну заробітну плату молодшої сестри за 2 останні місяці, тобто за січень 2023 року та лютий 2023 року;

4.структуру КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області за січень лютий 2023 року;

5.штатний розпис КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області станом: 1) на 02.01.2023, 2) на 02.03.2023, 3) на теперішній час.

6.медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_1 ,

7.медичні картки стаціонарного хворого ОСОБА_1

8.картки працівника, який підлягає попередньому (періодичному) медичному огляду, заведені на ім`я ОСОБА_1 .

КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області надати строк для виконання ухвали суду щодо витребування доказів до 12 липня 2023 року.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання, в якості свідка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити свідка ОСОБА_2 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання представника відповідача про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання, в якості свідків: 1) ОСОБА_3 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ; 2) ОСОБА_4 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_3 ; 3) ОСОБА_5 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ; 4) ОСОБА_6 , адреса реєстрації: АДРЕСА_5 .

Попередити свідків: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про продовження строку для подання відповіді на відзив задовольнити.

Продовжити строк для подання відповіді на відзив, визначений ухвалою Близнюківського районного суду Харківської області від 24.04.2023 та прийняти до розгляду відповідь на відзив від 10.06.2023.

Оголосити в підготовчому судовому засіданні перерву до 12 липня 2023 року о 11 год. 30 хв., у зв`язку з витребуванням додаткових доказів.

Ухвала оскарженнюне підлягає та набирає законної сили після її підписання.

Повний текст ухвали складено та підписано 14.06.2023.

Суддя С.П. Масло

Дата ухвалення рішення14.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111520997
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —612/202/23

Постанова від 20.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Постанова від 20.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні