Ухвала
від 09.06.2023 по справі 358/782/23
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/782/23 Провадження № 2/358/494/23 Категорія 307000000

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09 червня 2023 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області Романенко К.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач - ОСОБА_1 .

Місце проживання позивача - АДРЕСА_1 .

Представник позивача за довіреністю - ОСОБА_4 .

Поштова адреса представника позивача - АДРЕСА_2 .

Відповідач - Медвинська сільська рада Білоцерківського району Київської області.

Місцезнаходження відповідача - 09751, Київська область, Білоцерківський район, с.Медвин.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору 1 - ОСОБА_2 .

Місце проживання третьої особи 1 - АДРЕСА_3 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору 2 - ОСОБА_3 .

Місце проживання третьої особи 2 - АДРЕСА_4 .

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, в якому просить визначити їй, як спадкоємцю за законом п`ятої черги, додатковий строк тривалістю в два місяці для подання до приватного нотаріуса Обухівського районного нотаріального округу Київської області заяви про прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті спадкодавця ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у віці 82 роки в с. Медвин, Білоцерківського району Київської області..

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що в шестимісячний строк вона не мала змоги звернутися до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини, оскільки маючи незадовільний стан фізичного здоров`я, тривалий час хворіла та постійно відновлювала стан свого фізичного здоров`я, а саме лікувалася в період прийняття спадщини, тому вважає, що вона пропустила визначений законодавством строк подачі заяви про прийняття спадщини з поважних причин.

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб.

Судовий збір сплачено.

Справа підсудна Богуславському районному суду Київської області.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

З огляду на викладене вважаю за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання на 10 липня 2023 року на 10 год. 30 хв. в залі судових засідань № 3 Богуславського районного суду Київської області.

Керуючись ст.ст. 13, 175, 177, 187 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 10 липня 2023 року на 10 год. 30 хв.

Направити відповідачу та третім особам копію даної ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 03 липня 2023 року відзив на позов (третім особам письмові пояснення) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Витребувати від приватного нотаріуса Бучанського районного нотаріального округу Київської області Вашеки Сергія Володимировича (09701, Київська область, Обухівський район, м. Богуслав, вул. Франка, № 6, тел. НОМЕР_1) належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Богуславі Обухівського району Київської області та довідку про коло спадкоємців, які зверталися до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_5 .

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали та копію позовної заяви направити учасникам справи відповідно до вимог ст.ст. 190, 272 ЦПК України.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на сторінці на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою - http://bg.ko.court.gov.ua/sud1004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя К. С. Романенко

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111543868
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —358/782/23

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні