Ухвала
від 24.10.2023 по справі 358/782/23
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/782/23 Провадження № 2/358/494/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без розгляду

24 жовтня 2023 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Романенко К.С.,

за участю:

секретаря судового засідання Шпак К.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, в якому просить визначити їй, як спадкоємцю за законом п`ятої черги, додатковий строк тривалістю в два місяці для подання до приватного нотаріуса Обухівського районного нотаріального округу Київської області заяви про прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті спадкодавця ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у віці 82 роки в с. Медвин, Білоцерківського району Київської області.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що в шестимісячний строк вона не мала змоги звернутися до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини, оскільки маючи незадовільний стан фізичного здоров`я, тривалий час хворіла та постійно відновлювала стан свого фізичного здоров`я, а саме лікувалася в період прийняття спадщини, тому вважає, що вона пропустила визначений законодавством строк подачі заяви про прийняття спадщини з поважних причин.

05 червня 2023 року відповідно до здійсненого автоматизованого розподілу судової справи між суддями зазначена справа отримана головуючим суддею Романенко К.С. (а.с. 33).

Ухвалою судді Богуславського районного суду Київської області Романенко К.С. від 09 червня 2023 року, матеріали вказаної позовної заяви прийнято до свого провадження, призначено справу за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання (а.с. 33).

Ухвалою Богуславського районного суду Київської області від 08 вересня 2023 року, було витребувано від Центру надання адміністративних послуг Медвинської сільської ради інформаційну довідку про наявність (відсутність) заведеної спадкової справи та виданого свідоцтва про право на спадщину після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка була зареєстрована та проживала в АДРЕСА_1 до дня смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Богуславі Обухівського району Київської області.

23 жовтня 2023 року від представника позивача адвоката Науменка О.М., до початку розгляду справи по суті надійшла заява, в якій він просить залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Керуючись статтями 142, п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий: суддя К. С. Романенко

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114455274
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —358/782/23

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні