Ухвала
від 13.03.2023 по справі 932/2735/22
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/2735/22

Провадження № 2/932/1089/22

УХВАЛА

про витребування доказів

13 березня 2023 року м. Дніпро

Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі головуючого судді Кондрашова І.А., за участю секретаря судового засідання Мотуз Я.А., представника позивача Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпро Чабаненко Т.В., представника позивача Дніпровської міської ради Марінеско А.В., представника відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2 , представника третьої особи ОСОБА_3 ОСОБА_4 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Весніна Сергія Олександровича про витребування доказів у цивільній справі за позовом Керівника Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра Дніпропетровської області, в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , Товариство з обмеженою відповідальністю «МОНОЛЮКС», ОСОБА_7 , про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та витребування майна із чужого незаконного володіння,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває на розгляді цивільна справа за позовом Керівника Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра Дніпропетровської області, в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , Товариство з обмеженою відповідальністю «МОНОЛЮКС», ОСОБА_7 , про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та витребування майна із чужого незаконного володіння.

03.10.2022 року представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Веснін Сергій Олександрович через канцелярію суду подав клопотання про витребування доказів по справі, а саме:

1. Витребувати у Департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради (адреса: 49000, м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 75) - інформацію та її документальне підтвердження про перебування за даними розділу Реєстру «Муніципальне житло» в Реєстрі об`єктів права комунальної власності територіальної громади міста Дніпра запису про квартиру АДРЕСА_1 );

2. Витребувати у Комунального підприємства «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» Дніпровської міської ради (адреса: м. Дніпро, вул. Воскресенська, буд. 9) - документи щодо будинку АДРЕСА_2 , зокрема належним чином посвідчену:

копію реєстраційного посвідчення від 20.09.1990 року;

копію рішення виконкому Бабушкінського району № 502 від 12.12.1986р.;

копію запису в реєстровій книзі № 25 за реєстровим № 1718.

В судовому засіданні 13.03.2023 року представник відповідача адвокат Веснін С.О. підтримав своє клопотання, просив його задовольнити.

Представник позивача Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпро Чабаненко Т.В., та представник позивача Дніпровської міської ради Марінеско А.В проти клопотання заперечували в повному обсязі.

Представник третьої особи ОСОБА_3 ОСОБА_4 підтримав клопотання в повному обсязі.

Інші учасники справи в підготовче судове засідання не з`явились, про розгляд справи повідомлялись налженим чином.

Вивчивши клопотання про витребування доказів, заслухавши думку сторін, суд приходить до висновку, що вони підлягають частковому задоволенню, оскільки відомості які містяться у витребуваній документації мають значення для встановлення обставин справи, повного та всебічного її розгляду.

За змістом ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

У відповідності до ч. 1 ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частиною другою статті 13 ЦПК України встановлено, що збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Частиною сьомою статті 81 ЦПК України закріплено положення, відповідно до якого суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 5 ст. 81 ЦПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Разом з тим, відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази.

Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи те, що самостійно відповідач не в змозі отримати докази, які, на його думку, можуть підтвердити обставини, та які мають істотне значення для правильного вирішення справи, суд доходить висновку про витребування зазначених представником відповідача доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 258-261, 353 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвокат Весніна Сергія Олександровича про витребування доказів у цивільній справі за позовом Керівника Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра Дніпропетровської області, в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , Товариство з обмеженою відповідальністю «МОНОЛЮКС», ОСОБА_7 , про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та витребування майна із чужого незаконного володіння задовольнити частково.

Витребувати уДепартаменту житловогогосподарства Дніпровськоїміської ради(адреса:49000,м.Дніпро,пр.Дмитра Яворницького,75) - інформацію та її документальне підтвердження про перебування за даними розділу Реєстру «Муніципальне житло» в Реєстрі об`єктів права комунальної власності територіальної громади міста Дніпра запису про квартиру АДРЕСА_1 ).

В інші й частині клопотання відмовити.

Зазначені докази мають бути подані до Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська (просп. Дмитра Яворницького, 57, м. Дніпро, 49000) в строк до 03 липня 2023 року.

Відповідно до вимог ч.ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність встановлену Законом.

Підготовче судове засідання відкласти на 04 липня 2023 року на 14 год. 30 хв..

Ухвала, відповідно до вимог ч. 2 ст. 261 ЦПК України, набирає законної сили негайно після її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Ігор КОНДРАШОВ

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено16.06.2023
Номер документу111546525
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про комунальну власність

Судовий реєстр по справі —932/2735/22

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

Постанова від 18.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 04.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

Ухвала від 02.06.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні